Espressokande
I tvivl om, hvilken espressokande du skal vælge? Vi har samlet vores 5 favoritmodeller herunder.

En espressokande er genial, hvis du vil have mulighed for at brygge espresso, som det er blevet gjort i Italien siden 1933. Det er en gammel bryggemetode, som sikrer dig en virkelig lækker, cremet og aromatisk kaffeoplevelse fyldt med smag. Af samme årsag kaldes en espressokande også for en italiensk kaffebrygger.

Der er noget romantisk over espressokander – eller mokkakander, som de også kaldes – og samtidig er det den mest autentiske måde at brygge espresso på. Hvis du er i tvivl om, hvilken espressokande du skal vælge, har vi herunder samlet en række gode råd, der kan pege dig i den rigtige retning.

Vi har samtidig udvalgt de 5 bedste espressokander eller italienske kaffebryggere, som de også kaldes. Espressokanderne har mange af de samme egenskaber, så det kan være en fordel at gå efter det design, der appellerer mest til dig – og derfor har vi også sørget for at udvælge nogle af de smukkeste espressokander på markedet. Vi håber, at denne espressokande test kan lede dig i den helt rigtige retning.

Bialetti Moka Express espressokande

Bialetti Moka Express

Den originale espressokande fra ikoniske Bialetto.

5/5 baseret på 17+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Espressokande
Antal kopper: 6 kopper
Materiale: Aluminium
Diameter: 10 cm

Kan bl.a. købes her:


Den originale sekskantede espressokande fra Bialetti

Hvis du leder efter en autentisk italiensk espressokande, bør du vælge denne fra legendariske Bialetti. Den er blandt de første espressokander, og den har været produceret siden 1930’erne, hvilket har været med til at give den sin ikoniske status.

Det er en klassisk sekskantet espressokande, som er fremstillet i aluminium. Den bevarer kaffens naturlige aromaer og næringsstoffer, og du kan brygge en autentisk kop italiensk kaffe i løbet af bare få minutter med denne italienske kaffebrygger. Design og funktion er fuldstændigt i harmoni med hinanden, og denne espressokande vil med garanti pynte i køkkenet.


Grunde til at købe den:

 • Den originale espressokande fra Bialetti
 • Egner sig til keramisk, gas og elektrisk komfur
 • Ikonisk sekskantet design, som holder i mange år
 • Fornuftigt prisniveau

Grunde til at lade være:

 • Tåler ikke opvasker

Alessi Pulcina espressokande

Alessi Pulcina

Smuk og unik espressokande til den dedikerede kaffeelsker.

5/5 baseret på 1+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Espressokande
Antal kopper: 6 kopper
Virker til induktion: Nej
Farve: Aluminium
Materiale: Aluminium
Diameter: 12,2 cm

Kan bl.a. købes her:


Alessi Pulcina er en smuk og unik espressokande

Denne espressokande fra Alessi er en smuk og unik espressokande med en kapacitet svarende til 6 kopper eller 30 cl. Den har en unik form, som er designet til at forbedre kaffeoplevelsen ved at modvirke en bitter og brændt eftersmag.

Den v-formede hældetud er er designet, så der skæres perfekt, når der hældes. Den minder om et kyllingenæb, hvilket er grunden til, at espressokanden har fået navnet Pulcina – det betyder nemlig kylling på italiensk. Espressokanden kan anvendes på alle komfurtyper foruden induktion. Låget er fremstillet af varmeresistent plastik, så du kan servere kaffen lige efter brygning.

Espressokanden er designet af Michele De Lucchi i samarbejder med Illy, og den blev første gang lanceret i 2015. Det har taget 15 år at udvikle espressokanden, hvilket vidner om, at der er lagt mange kræfter i at opnå det perfekte resultat. En moderne og æstetisk italiensk kaffebrygger, som samtidig er inspireret af de klassiske espressokander.


Grunde til at købe den:

 • En smuk og unik espressokande
 • Designet til at modvirke brændt og bitter eftersmag
 • Designet i samarbejde med Michele De Lucchi

Grunde til at lade være:

 • Tåler ikke opvasker
 • Fungerer ikke på induktionskomfur

Bialetti Venus Elegance espressokande

Bialetti Venus Elegance

Smuk og yndefuld espressokande i rustfrit stål.

4.8/5 baseret på 33+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Espressokande
Antal kopper: 4 kopper
Virker til induktion: Ja
Materiale: Rustfrit stål
Dimensioner: 12,5 x 10 x 18,8 cm
Diameter: 9 cm

Kan bl.a. købes her:


Smuk og yndefuld espressokande, der fungerer med induktion

Bialetti Venus Elegance er en kunstnerisk og elegant espressokande, som kombinerer et smukt ydre med fremragende kvalitet og funktionalitet. Espressokanden er fremstillet i rustfrit stål, og det gælder både selve kanden og de indre dele.

Denne espressokande fungerer på alle typer af komfurer – herunder også induktionskomfur – og den er udstyret med et ergonomisk og varmebestandigt håndtag samt en drypfri tud. Det betyder, at du kan stille kanden direkte på bordet til servering, uden at bekymre dig om, at den drypper.


Grunde til at købe den:

 • Fungerer til alle slags komfurer – også induktion
 • Smukt design og høj kvalitet
 • Fornuftigt prisniveau

Grunde til at lade være:

 • Ikke det ikoniske sekskantede design

Bredemeijer Tivoli mokkakande

Bredemeijer Tivoli

Klassisk italiensk espressokande med kapacitet på 6 kopper.

4.5/5 baseret på 2 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Espressokande
Antal kopper: 6 kopper
Virker til induktion: Ja
Farve: Aluminium
Materiale: Aluminium og rustfrit stål
Højde: 18 cm

Kan bl.a. købes her:


Klassisk italiensk espressokande fra hollandske Bredemeijer

Bredemeijer Tivoli er en klassisk italiensk espressokande, hvor du har mulighed for at brygge op til 6 kopper espresso ad gangen. Den er fremstillet i en kombination af rustfrit stål og aluminium, som sikrer dig høj kvalitet og lang holdbarhed.

Da den er fremstillet af både aluminium og rustfrit stål, kan den anvendes på de fleste komfurer – også induktion. Den egner sig dog ikke til gaskomfurer. Hvis du induktionskogeplader, er denne espressokande derfor et godt alternativ til den klassiske Bialetti Moka Express, da den er lavet i samme autentiske sekskantede design, men til gengæld kan bruges på induktion.

Espressokanden er fremstillet af Bredemeijer, som blev grundlagt i Holland i 1914. Siden starten har de produceret luksusprodukter indenfor kaffe og te. Produkterne i sortimentet er alle fremstillet af materialer i absolut topkvalitet, så du går ikke galt i byen med Tivoli-espressokanden.


Grunde til at købe den:

 • Autentisk design af høj kvalitet
 • Fungerer til induktion
 • Lang holdbarhed

Grunde til at lade være:

 • Fungerer ikke på gaskomfur

La Cupola

Alessi La Cupola

Espressokande med skulpturelt retrolook fra Alessi.

5/5 baseret på 1 anmeldelse


Specifikationer:

Type: Espressokande
Kapacitet (kopper): 3
Virker på induktion: Nej
Tåler opvaskemaskine: Nej
Mærke: Alessi
Dimensioner: 21,5 x 6 cm
Materiale: Aluminium

Kan bl.a. købes her:


Smuk espressokande fra Alessi med moderne retrolook

Denne espressokande fra Alessi har et moderne retrolook, som første gang så dagens lys i 1988. Den er designet af den italienske arkitekt Aldo Rossi. Espressokandens design er inspireret af den arkitektoniske verden, og den er udstillet på museer over hele verden – blandt andet i Tyskland.

Espressokanden er fremstillet af aluminium, der fungerer som en god varmeleder. Derfor er kanden god til skoldhed kaffe. Du kan selv vælge, om du vil fylde den med kogende vand, eller du vil varme espressokanden direkte på komfuret. Hvis du varmer den på gaskomfur, skal du være opmærksom på, at den kan blive misfarvet.


Grunde til at købe den:

 • Smukt retrodesign fra 1988
 • Solide materialer og lang holdbarhed
 • Designet af italiensk arkitekt

Grunde til at lade være:

 • Kan blive misfarvet ved brug på gaskomfur
 • Tåler ikke opvaskemaskine

Hvad er en espressokande?

En espressokande bliver også kaldet for en mokkakande eller en italiensk kaffebrygger. Det er en simpel kaffebrygger, som anvendes direkte på komfuret. Den brygger kaffen ved at lade kogende vand rende gennem formalet kaffe, nøjagtigt som vi kender det fra en traditionel kaffemaskine.

Alligevel adskiller bryggemetoden sig dog, da vandet i en espressokande befinder sig i bunden, mens den samlede kaffen er i midten, og den færdigbryggede kaffe befinder sig i toppen af kanden. Når vandet koger, opstår der et tryk, så det trækker sig op igennem den malede kaffe og til sidst havner i beholderen øverst som færdigbrygget kaffe.

Espressokanden er opfundet af den italienske ingeniør Alfonso Bialetti i 1933. Siden dengang har den været en stor del af den italienske kultur, og bryggemetoden har været populære i store dele af verden. Alfonso Bialetti er samtidig grundlæggeren af Bialetti, der står bag den originale espressokande, Moka Express.

Med en espressokande skal du være en smule tålmodig, da den kræver noget tilvænning, før du opnår gode resultater. Teknisk set er det heller ikke espresso, du brygger, på en espressokande, da trykket er lavere end på en rigtig espressomaskine, som brygger ved minimum 9 bar. Espressokanden brygger typisk maksimalt ved 2 bar.

Alligevel er det en enormt kraftfuld og rig smag, du får ud af din espressomaskine. Du kan desuden opnå en cremet konsistens, som du kender det fra high-end espressomaskinerne, hvorfor du opnår et yderst tilfredsstillende resultat, hvis du vil lave café latte eller espresso.

Hvilke fordele er der ved en espressokande?

Der er mange fordele ved en espressokande eller en italiensk kaffebrygger, som de også kaldes. Først og fremmest er der en tidløs charme ved at brygge kaffe på en ægte italiensk kaffebrygger, men det er ikke den eneste fordel ved at vælge en espressokande. Prisen er langt lavere end en ægte espressomaskine, og den er nemmere at håndtere, samtidig med at du sparer plads.

Herudover bevarer den kaffebønnernes naturlige aroma, da vanddampen sørger for, at aromaerne ikke knuses eller brændes i brygningen. Det giver dig en langt bedre smag end på en traditionel kaffemaskine.

Espressokanden er utroligt holdbar, da den typisk er fremstillet af enten aluminium eller rustfrit stål, hvilket i sig selv sikrer en lang holdbarhed. Den kan derfor holde i utroligt mange år, hvis du sørger for at passe godt på den. Det er samtidig ikke et elektronisk produkt, så der kan ikke ske skader i samme omfang som en elektrisk espressomaskine.

Købsguide: Hvordan vælger jeg den rigtige espressokande?

Espressokanden har været brugt over hele verden, siden den første gang så dagens lys tilbage 1933. Den er praktisk, hvis du kan lide espresso, men ikke ønsker at investere i en espressomaskine med kværn, da den koster langt mindre, men alligevel kan brygge lækker og cremet espresso.

Før du beslutter dig for, hvilken espressokande du skal vælge, er der en række overvejelser, du bør gøre dig. Du bør blandt andet overveje, hvor stor en kapacitet espressokanden skal have, samt hvilket materiale den skal være lavet af, da det har en indflydelse på, hvordan du brygger kaffen og espressokandens levetid.

Overvej blandt andet følgende faktorer:

 • Komfurtype: Gaskomfur, keramisk komfur eller elektrisk komfur?
 • Induktionskomfur: Skal espressokanden bruges herpå?
 • Kapacitet: Hvor mange kopper skal jeg kunne brygge?
 • Design: Skal den have et traditionelt eller moderne design?
 • Materiale: Aluminium eller rustfrit stål?

Sådan vælger du den rigtige espressokande

Først og fremmest skal du tage udgangspunkt i det komfur, du har, da det er afgørende for, hvilken espressokande du vælger. De fleste espressokander fungerer til både gaskomfurer, keramiske komfurer og elektriske komfurer. Dog kan gaskomfurer have den ulempe, at de forårsager misfarvning af din espressokande, som ikke dækkes af garantien.

Samtidig kan et gaskomfur resultere i opvarmning af håndtaget. Derfor bør du vælge en espressokande uden et håndtag af plast, da det kan resultere i, at det smelter. Der findes heldigvis mange espressokander uden plastikhåndtag.

Herudover skal du være opmærksom på, om espressokanden fungerer til induktionskomfur, hvis du har sådan et. Her bør du først og fremmest undersøge, om der er særlige krav til overfladen for magnetismen af den genstand, der placeres på komfuret.

De fleste typer af espressokander kommer i forskellige størrelser. Her kan du typisk vælge mellem 1 kop, 3 kopper, 6 kopper, 10 kopper og 12 kopper. Det er vigtigt, at du husker på, at kopperne er espressoshots, hvorfor der ikke er tale om en hel kop almindelig kaffe.

Oftest er en espressomaskine udført i aluminium eller rustfrit stål. Modellerne, der er lavet i rustfrit stål, er ofte nemmere at rengøre og holder i længere tid. De tåler opvasker, så de er nemmere at rengøre, og samtidig virker de typisk altid på induktion.

Designet minder ofte om hinanden. Princippet er det samme, og bryggemetoden er ens, uanset hvilken espressokande du vælger. Derfor kan det være uoverskueligt at vælge den rigtige model, og her er det en god idé først og fremmest at vurdere, om du vil have en klassisk espressokande eller en moderne.

Sådan fungerer en espressokande

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en espressokande eller ej, er det en god idé at sætte dig ind i, hvordan de fungerer. På den måde kan du overveje, om det er noget for dig, da det ikke er nogen hemmelighed, at de kræver lidt mere tålmodighed end en espressomaskine.

Sådan brygger du kaffe med din espressokande:

 1. Mal dine kaffebønner: Sørg for at male dine kaffebønner ved en grov indstilling, da espressokanden kan lække en smule – også selvom man plejer at bruge finmalet kaffe til traditionel espresso.
 2. Hæld koldt vand i espressokanden: Fuld den nederste del af espressokanden med koldt vand. Vær opmærksom på, at du maksimalt må fylde den op til sikkerhedsventilen.
 3. Kom kaffen i filteret: Nu hælder du den formalede kaffe i filteret. Sørg for, at filteret er helt fyldt, da det ellers kan være vanskeligt at brygge kaffen ordentligt.
 4. Saml espressokanden: Nu samler du espressokanden igen. Sæt filteret på vandbeholderen og skru den øverste den fast efterfølgende.
 5. Sæt espressokanden på komfuret: Nu placerer du espressokanden på komfuret og skruer op for varmen. Når vandet begynder at koge, går der et par minutter, før kaffen er færdigbrygget.
 6. Servér kaffen: Tag kaffen af, når du hører en ‘gurgle’-lyd. Det signalerer, at vandet er løbet igennem filteret, så kammeret er fyldt med velsmagende kaffe – og du er klar til at servere for dig selv eller dine gæster.