Kaffevægt
Leder du efter en kaffevægt? Vi har samlet de bedste modeller på markedet herunder.

En kaffevægt kan måske virke som et overflødigt redskab, men sådan forholder det sig faktisk ikke. En kaffevægt er et utroligt nyttigt værktøj, hvis du går op i din kaffe. Vælger du at dosere på baggrund af øjemål eller måleskeer, vil du ikke kunne måle præcist nok.

Til et espressoshot skal du bruge omkring 7 gram kaffe, og her er det en fordel at anvende en kaffevægt, så du kan måle den helt nøjagtigt dosis. Det samme gør sig gældende for drip coffee, hvor der går 1 del kaffe til 18 dele vand for en almindelig kaffe.

Kaffebrygning er på mange måder en videnskab, der handler om at ramme de helt rigtige forhold. Derfor er en kaffevægt uundværlig, hvis du går op i at brygge god kaffe af høj kvalitet. Vi har fundet 5 modeller, der måler præcist – og så kan de naturligvis også bruges til andet end kaffe.

Drip Scale kaffevægt

#1: Hario Drip Scale – Vores topvalg

Præcis kaffevægt til et fornuftigt prisniveau.

Tjek seneste pris her


Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Nøjagtighed: 1 gram
 • Mærke: Hario
 • Vægt: 5 kilo
 • Type: Kaffevægt

Kan bl.a. købes her:


Den bedste kaffevægt til prisen

Hario er kendte for deres høje kvalitet, og denne kaffevægt er ikke nogen undtagelse. Her får du virkelig meget for pengene, og kaffevægten giver dig mulighed for at veje kaffebønnerne utroligt nøjagtigt. Et fornuftigt supplement, hvis du i forvejen har investeret i lækkert kaffeudstyr og kan lide at lege med både temperaturer og bryggetid.

Den måler mængden af kværnede bønner ned til det enkelte gram, og du kan nemt flytte rundt på målepladen. På den måde kan du transportere de kværnede kaffebønner op i filteret, når du er færdig med at veje. Den er samtidig nem at rengøre, da det blot er én plade med en simpel overflade, som du nemt kan stryge over med en klud.

Du kan desuden bruge den til at måle, hvor lang tid du er om at brygge kaffen. Alt i alt et virkelig godt alternativ til de dyrere kaffevægte, som primært henvender sig til den passionerede kaffeaficionado. Flot design og præcis måling til en overkommelig pris, som de fleste kan være med på.


Grunde til at købe den:

 • Utroligt præcis kaffevægt
 • Rigtig fornuftigt prisniveau
 • Let at rengøre
 • 1-sekunds timerfunktion

Grunde til at lade være:

 • Displayet kan være en smule langsomt

Acaia Lunar kaffevægt

#2: Acaia Lunar

En utroligt præcis kaffevægt til den dedikerede kaffenørd.

Tjek seneste pris her


Specifikationer:

Type: Kaffevægt
Automatisk sluk: Ja
Tara-funktion: Ja
Farve: Sort
Vejer op til: 2 kg
Mærke: Acaia
Nøjagtighed: 0,1 g
Dimensioner: 1,5 x 10,5 x 10,5 cm
Display: Digitalt
Materiale: Aluminium

Kan bl.a. købes her:


En nøjagtig kaffevægt med 0,1 grams nøjagtighed

Med Acaia Lunar-kaffevægten kan du måle helt op til 2 kilo med en nøjagtighed på 0,1 gram. Du vælger nemt, om du ønsker at anvende gram eller ounce som måleenhed, og kaffvægten har en smart Bluetooth-funktion, så du kan forbinde den til din smartphone.

Du får samtidig besked, når den trænger til at blive ladet op, og der medfølger batterier. Her får du virkelig en kaffevægt, som kan holde til at blive brugt. Den er fremstillet af kvalitetsmaterialer med en vandafvisende aluminiumsoverfladen.

Den kan kobles til både Android og iOS-enheder via Acaia-app’en, og her har du mulighed for at opdatere den med nye funktioner. Det er den perfekte kaffevægt, hvis du arbejder professionelt med kaffe eller er en dedikeret kaffenørd.

Hvorfor vælge Acaia Lunar?

Du bør vælge Acaia Lunar-kaffevægten, hvis du vil have det bedste af den bedste – og du ikke har noget imod at betale, hvad det koster at få uovertruffen kvalitet i verdensklasse. Her får du alt, hvad du har brug for til nøjagtig og præcis måling af kaffen. Den fylder ikke meget, så du nemt kan have den stående, uden den fylder.


Grunde til at købe den:

 • Kan måle op til 2 kilo med 0,1 grams præcision
 • Bluetooth-funktion
 • Kan opdateres via Acaia-app’en
 • Lille og kompakt størrelse
 • Batteriindikator

Grunde til at lade være:

 • Højt prisniveau

Acaia Pearl S kaffevægt

#3: Acaia Pearl S

En god og pålidelig kaffevægt til hjemmebaristaen.

Tjek seneste pris her


Specifikationer:

Type: Kaffevægt
Tara-funktion: Ja
Farve: Sort
Mærke: Acaia
Vejer op til: 3 kg
Dimensioner: 16 x 16 cm
Nøjagtighed: 0,2 g
Vægt: 606 g
Materiale: Plast og metal
Display: LED Dot Matrix Display
Batteritype: Genopladeligt lithium ion

Kan bl.a. købes her:


Fremragende og præcis kaffevægt med nøjagtighed på 0,2 gram

Hvis du leder efter en kaffevægt, som er til at betale, men som samtidig sikrer dig en nøjagtig måling, er Acaia Pearl S et godt bud. Her får du en virkelig god kaffevægt, der egner sig perfekt til aspirerende kaffenørder, der ønsker at præcisere deres kaffebrygning.

Vægten måler med en nøjagtighed på 0,2 gram, og den kan måle helt op til 3 kilo ad gangen. Den er derfor langt mere præcis end en almindelig køkkenvægt. Den leveres med en varmebeskyttende silikonemåtte samt USB-oplader – og batteriet er genopladeligt.

Du kan koble kaffevægten til din smartphone via app, som fungerer til både Android og iOS. Her kan du desuden finde spændende opskrifter på forskellige bryggeteknikker fra både kaffeproducenter og bryggeentusiaster.

Hvorfor vælge Acaia Pearl S?

Du bør vælge denne kaffevægt, hvis du ønsker en præcis måling af kaffedoseringen. Den måler med en nøjagtighed på 0,2 gram, hvilket er mere end rigeligt for de fleste hjemmebaristaer, der ønsker at tage deres kaffebrygning til nye højder.


Grunde til at købe den:

 • Bluetooth 4.0-funktion
 • Kan kobles til app
 • Måler med en fejlmargin på 0,2 gram
 • Perfekt til den dedikerede kaffenørd
 • Tare-funktion
 • Lækkert moderne udseende

Grunde til at lade være:

 • Du kan få billigere kaffevægte
 • Delvist fremstillet af plastik

Brewista Smart Scale kaffevægt

#4: Brewista Smart Scale

En prisvenlig kaffevægt med masser af smarte funktioner.

Tjek seneste pris her


Specifikationer:

Type: Kaffevægt
Vægt: 350 gram
Antal indstillinger: 6
Brand: Brewista
Materiale: Polycarbonat

Kan bl.a. købes her:


Genopladelig kaffevægt til nøjagtig dosering

Brewista Smart Scale er den perfekte kaffevægt, uanset om du skal bruge den hjemme i køkkenet eller på en kaffebar. Denne kaffevægt er udstyret med et væld af forskellige funktioner, som gør det til en leg at måle kaffen nøjagtigt op.

Denne kaffevægt har et genopladeligt batteri, som oplades via micro USB. Den har en beskyttelsespude af silikone, som beskytter mod ridser og vandspil. Den har desuden et smart og brugervenligt LCD-display samt en nanobelægning, der gør den vandtæt.

Du kan vælge mellem hele 6 forskellige tilstande, som starter automatisk – manuel, espresso og pour over. Vægten holdes inde i 5 sekunder, efter du har fjernet beholderen, så du kan nå at se, hvor meget kaffen vejer.

Hvorfor vælge Brewista Smart Scale?

En god og pålidelig vægt, som ikke vælter budgettet. Du kan med fordel vælge denne kaffevægt, hvis du ønsker præcis måling, men ikke ønsker at ofre en formue. Den har alle de nødvendige funktioner, og den kommer i et smart og kompakt design.


Grunde til at købe den:

 • Fornuftigt prisniveau
 • Solide materialer

Grunde til at lade være:

 • Laderkabel medfølger ikke
 • Kunne være hurtigere

KitchenAid Artisan Kaffevægt

#5: KitchenAid Artisan

En prisvenlig kaffevægt, der passer til Artisan-serien.

Tjek seneste pris her


Specifikationer:

Type: Kaffevægt
Tara-funktion: Ja
Mærke: KitchenAid
Kapacitet: 180 g
Materiale: Rustfrit stål og plastik
Garanti: 2 år

Kan bl.a. købes her:


Fornuftig kaffevægt fra Artisan-serien

KitchenAid Artisan er en elegant og praktisk kaffevægt med et digitalt LED-display. Den passer sammen med kaffekværnen fra Artisan-serien, hvorfor den er et oplagt valg, hvis du i forvejen har sådan en. Du kan desuden også bruge den til at veje ingredienser.

Det er nemt at aflæse kaffemængden på den indbyggede LED-skærm. Vægten er forholdsvist præcis, og den egner sig til hjemmebaristaen. Du kan nulstille den samt tænde og slukke via one touch-knappen på fronten.

Kaffevægtens beholder kan rumme op til 140 gram bønner, og den er har en smuk finish i børstet rustfrit stål, så den er nem at gøre ren. Den anvender to AAA-batterier, og der medfølger to års garanti, når du køber den.

Hvorfor vælge KitchenAid Artisan?

Du bør vælge denne kaffevægt, hvis du i forvejen har kaffekværnen fra Artisan-serien, eller hvis du synes, den har et smukt og æstetisk design. Den måler kaffebønnerne forholdsvist præcist, men du kan få langt bedre vægte, hvis du er en ægte kaffenørd.


Grunde til at købe den:

 • Lækkert design, der passer med de andre produkter i Artisan-serien
 • Fremstillet af plastik og rustfrit stål
 • Nem at rengøre

Grunde til at lade være:

 • Ikke den mest præcise kaffevægt

Med en kaffevægt kan du brygge præcist hver gang

Hvis du er en ægte kaffenørd, er du selvfølgelig interesseret i at brygge så præcist som muligt hver eneste gang. Hvis din kaffeoplevelse skal kunne måle sig med dem, du får på de ægte kaffebarer i Rom og Paris, er du nødt til at investere i en kaffevægt.

Med en kaffevægt kan du måle kaffen nøjagtigt op, så du er sikker på, at du anvender den helt rigtige dosis, når du brygger. Kaffebrygning er langt hen ad vejen et håndværk, og det er derfor vigtigt, at du måler korrekt på, så du er sikker på, du får det bedste resultat.

Hvis du skal opnå den helt perfekte kop kaffe, er det vigtigt, at du måler doseringen rigtigt op – og det er her, kaffevægten kommer ind i billedet. En kaffevægt anvendes af baristaer over hele verden, og det er et essentielt redskab, hvis du vil brygge kaffe på professionelt niveau.

Den største fordel med en kaffevægt er, at du kan måle kaffen helt nøjagtigt op i modsætning til eksempelvis en køkkenvægt. De fleste kaffevægte er digitale, og de vil derfor kunne sikre dig en nøjagtig afmålet og et ensartet resultat, som du kan skabe, hver gang du skal brygge en kop kaffe.

Hvilken kaffevægt skal jeg vælge?

Hvis du vil have det absolut bedste resultat hver gang, skal du vælge en kaffevægt med timer. En kaffevægt med timer giver dig langt større kontrol over kaffebrygningen, da den giver dig mulighed for at brygge kaffe med nøjagtigt samme dosering hver dag.

En kaffevægt med timer giver dig mulighed for at styre gennemløbshastigheden på vandet, så du opnår et ensartet resultat hver dag. Det er derfor det eneste rigtige valg, hvis du vil brygge ‘pour over’-kaffe til perfektion.

Herudover er der nogle andre elementer, du bør være opmærksom på. Eksempelvis bør din kaffevægt have en tara-funktion, så du kan nulstille den. Det giver dig mulighed for at veje langt mere præcist, når du vejer din kaffe.

Spørgsmål og svar

Tara er en essentiel funktion, som du altid bør gå efter, når du skal investere i en kaffevægt. Det betyder, at du kan nulstille vægte, imens den er i brug, hvilket er praktisk, hvis du vejer kaffen i en beholder, men ikke ønsker at have beholderens vægt med i beregningen.

Du bør vælge den kaffevægt, som passer til dit behov. Hvis du arbejder som barista eller ønsker at kunne brygge kaffe på professionelt plan, bør du vælge en af de dyrere modeller såsom Acaia Lunar eller Acaia Pearl S, som har en utroligt høj præcision, men også kommer med et højt prisskilt.

Kan du nøjes med mindre, kan du eksempelvis vælge Brewista Smart Scale eller KitchenAid Artisan-kaffevægtene, som koster væsentligt mindre, men heller ikke vejer kaffen helt så nøjagtigt.

Selvom det kan virke ligegyldigt at investere i en kaffevægt, er det alligevel en god idé, hvis du vil have et godt resultat, når du brygger kaffe. Du skal eksempelvis bruge 7 gram espresso til et traditionelt espressoshot, og her er det vigtigt, at du anvender den helt nøjagtige dosis.

For andre kaffetyper er doseringen anderledes, men det er mindst lige så vigtigt, at du anvender den nøjagtige mængde – og her er kaffevægten fuldstændigt essentiel. Hvis du har en espressomaskine med kværn, er kaffevægten dog ikke nødvendig.