Manuel kaffekværn
Leder du efter en manuel kaffekværn? Find den bedste model blandt vores favoritter herunder.

Der er noget charmerende ved en manuel kaffekværn – og mange kaffeentusiaster foretrækker en manuel kaffekværn frem for en elektrisk udgave. Med en manuel kaffekværn får du mulighed for virkelig at nørde igennem, når der skal brygges kaffe.

Intet slår duften af friskkværnet kaffe, og når du vælger en manuel kaffekværn, opnår du langt mere autencitet i din brygning. Samtidig er der en række fordele ved en manuel kaffekværn, da den er både støjsvag og billigere – og så kan du selv styre tempoet.

Herudover kan du på de fleste kaffemøller indstille formalingsgraden, så du opnår den helt rigtige konsistens til den brygningsmetode, du kværner til. Er du i tvivl om, hvilken manuel kaffekværn du skal vælge, er der ingen grund til at fortvivle. Herunder finder du vores favoritter indenfor manuelle kaffekværne.

Horwood manuel kaffekværn

Horwood

Manuel kaffekværn i rustfrit stål fra Horwood.


Specifikationer:

Tåler opvaskemaskine: Nej
Farve: Stål
Type: Manuel kaffekværn
Mærke: Horwood
Kværnblade: Keramik
Materiale: Rustfrit stål
Garanti: 2 års reklamationsret

Kan bl.a. købes her:


Opnå velsmagende kaffe med fuld aroma hver gang

Denne manuelle kaffekværn fra Horwood er et oplagt valg, hvis du vil sikre, at din kaffe opnår den helt rigtige aroma hver gang. Den er fremstillet af rustfrit stål, hvilket sikrer den en lang levetid og giver den et klassisk retrolook.

Du kan virkelig mærke, at her er tale om kvalitetsmaterialer. Bladene på denne manuelle kaffekværn er fremstillet i keramik, som holder på skarpheden og maler bønnerne i stedet for at skære dem. Det bevirker, at kaffens naturlige aroma og næringsindhold bevares – og det kan du smage på slutresultatet.

Du kan selv justere grovheden

Med denne manuelle kaffekværn har du mulighed for at justere grovheden. Det betyder, at du selv vælger, om kaffen skal males helt fint eller lidt grovere. Praktisk, hvis du eksempelvis skal bruge kaffen i din stempelkande.

Kaffekværnen har et klassisk design, som passer ind i de fleste hjem. Den er nem at rengøre, men vær opmærksom på, at den ikke tåler opvaskemaskine, hvorfor du skal gøre rengøre den i hånden. Sørg for at tørre den godt igennem efterfølgende.

Hvorfor vælge denne Horwoods manuelle kaffekværn?

Du bør vælge denne manuelle kaffekværn, hvis du ønsker høj kvalitet til en overkommelig pris. Den er fremstillet i rustfrit stål og har et smukt retro-look, som gør, at den passer ind i de fleste hjem – og samtidig er den utroligt god til at male kaffe, som er dens primære formål.

Du kan justere kværnen, så du opnår præcis det resultat, du ønsker – du vælger selv, om kaffen skal males meget fint eller være lidt grovere, så du kan bruge den til eksempelvis stempelkanden. Alt i alt en fremragende manuel kaffekværn.


Grunde til at købe den:

 • Stærke blade i keramik
 • Nem at anvende
 • Justér selv kværnens grovhed
 • Bevarer kaffebønnernes aroma og næringsstoffer
 • Stilfuldt retrodesign

Grunde til at lade være:

 • Tåler ikke opvaskemaskine

Peugeot Antique Manuel Kaffekvaern

Peugeot Antique

Elegant manuel kaffekværn i antikt design fra Peugeot.


Specifikationer:

Materiale: Træ
Højde: 21 cm
Type: Manuel kaffekværn
Mærke: Peugeot
Farve: Antique træ

Kan bl.a. købes her:


Charmerende manuel kaffekværn i antikt design

Hvis du vil have den absolut bedste og mest smagfulde kaffeoplevelse, er det vigtigt, at bønnerne er friskmalede. Her er en god kaffekværn et vigtigt altafgørende, og der er god grund til at vælge en manuel én af slagsen, da det giver dig mulighed for at kværne bønnerne skånsomt, så de bevarer deres aroma og næringsstoffer.

Med denne charmerende manuelle kaffekværn fra Peugeot i antikt design, får du en virkelig god kaffekværn af høj kvalitet. Den tager sig flot ud i ethvert køkken, og den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som sikrer den en lang levetid.

Smart skuffe til opsamling af den nymalede kaffe

Selvom du kan få elektriske modeller, er der ikke noget, der slår følelsen af at kværne bønnerne i hånden med en manuel kaffekværn. Denne manuelle kaffekværn har en smuk patina-finish, så den ligner noget, der kunne være købt i en genbrugs.

Den er udstyret med en lille skuffe, som opsamler den nymalede kaffe. På den måde er det nemt at anvende kaffen, når du skal brygge dig en perfekt kop – uanset, om du planlægger at bruge kaffen i din stempelkande, espressomaskine eller til filterkaffe.

Hvorfor vælge Peugeot Antique?

Du bør vælge denne manuelle kaffekværn, hvis du er den nostalgiske type. Den er fremstillet i træ med et smukt patina-look, som gør, at den ligner noget fra en svunden tid. Et oplagt valg, hvis du går op i kvalitet og ønsker at øge hyggen i hjemmet.

Peugeot Antique er fremstillet i hånden, hvilket tydeligt fornemmes, både når du kigger på den, og når du anvender den. Selve kværnen er i høj kvalitet, og selvom den ligner noget fra gamle dage, er den utroligt robust og kan holde i mange år.


Grunde til at købe den:

 • Elegant og charmerende design
 • Selve kværnen er af virkelig høj kvalitet
 • Praktisk skuffe til den malede kaffe
 • Hver kværn er håndlavet

Grunde til at lade være:

 • Du kan få mere praktiske modeller i mere moderne design

Hario Skerton Plus

En moderne manuel kaffekværn til den kvalitetsbevidste.


Specifikationer:

Type: Manuel kaffekværn
Bønnebeholder: 100g
Materiale: Kraftig plastik
Dimensioner: 89 x 89 x 165 mm
Vægt: 700 g

Kan bl.a. købes her:


En moderne kaffekværn til dig, der går op i kvalitet

Hvis du ikke bryder dig om manuelle kaffekværne i retrodesign, som de forrige modeller på denne liste, er Hario Skerton Plus formentlig noget for dig. Denne manuelle kaffekværn har en utroligt robust konstruktion, og du fornemmer hurtigt, at den er af absolut topkvalitet, når du har den i hånden.

Kaffekværnen maler bønnerne effektivt og hurtigt, uden at det går ud over bønnernes aromaer og næringsstoffer. Den øverste del fungerer som et låg, hvor du maler bønnerne gennem, hvorefter den malede kaffe samles i bunden af kværnen.

Et brugervenligt valg med god kapacitet

Hario Skerton Plus er en smart lille manuel kaffekværn med keramiske knive. De ruster ikke, og de producerer ikke varme, hvilket sørger for, at de essentielle olier og aromaer i bønnerne bevares, efter de er blevet kværnet.

Den manuelle kaffekværn kan indstilles fra meget fin til grov malingsgrad, så du både kan brygge kaffe i din stempelkande og lave espresso med den malede kaffe. Bønnebeholderen er fremstillet i slagfast og skridsikker plast, så du har et godt greb om den, når du har den i hånden.

Hvorfor vælge Hario Skerton Plus?

Du bør vælge denne manuelle kaffekværn, hvis du ønsker den absolut bedste kvalitet pakket ind i et moderne og stilrent design. Den er nem at anvende, og de keramiske blade sørger for, at bønnerne bliver malet helt perfekt, så de bevarer deres naturlige aroma og næringsstoffer.

Den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som sikrer den en lang levetid, ligesom den giver dig et godt greb, når du har den i hånden. Den kværner bønnerne hurtigt og effektivt, hvorfor den sagtens kan måle sig med en elektrisk model i forhold til brugervenlighed.


Grunde til at købe den:

 • Kvalitetsmaterialer sikrer lang levetid
 • Utroligt nem og brugervenlig
 • Slagfast og skridsikker plast sikrer et godt greb
 • Justér bønnernes grovhed
 • Overkommeligt prisniveau

Grunde til at lade være:

 • Designet kan være en smule kedeligt

Kaffemølle fra Hario

Peugeot Nostalgie

En smuk kaffekværn i træ med keramiske blade.


Specifikationer:

Type: Manuel kaffekværn
Materiale: Træ
Farve: Valnød
Højde: 21 cm
Bredde: 13 cm
Længde: 13 cm

Kan bl.a. købes her:


En smuk manuel kaffekværn i træ

Peugeot Nostalgie kaffekværn er en smuk manuel kaffekværn i træ, der med sit vintage-design helt sikkert vil hæve hyggen i dit hjem. Den er velegnet til mindre portioner kaffe og adskille forskellige bryggemetoder. Et oplagt valg, hvis du er den nostalgiske type, der går op i godt håndværk.

Kaffen kværnes via den kegleformede burr-kværn, som sikrer et ensartet resultat hver gang. Her er tale om en keramisk kværn, hvorfor den ikke ruster med tiden. Den bliver heller ikke opvarmet, når du kværner, hvorfor den ikke afgiver smag til kaffen.

Nem justering af kværnens grovhed

Du kan nemt indstille kværnens grovhed via justeringsringen i toppen af den manuelle kaffekværn. Det betyder, at du kan kværne kaffe til hvilken som helst bryggemetode. Den er derfor oplagt, uanset om du skal brygge espresso eller lave kaffe i din stempelkande.

Kværnen er fremstillet af træ og stål, som giver et smukt, charmerende og nostalgisk udtryk. Den er lavet, så den imiterer de manuelle kaffekværne, der er blevet brugt gennem de sidste mange hundrede år over hele verden.

Hvorfor vælge Peugeot Nostalgie kaffekværn?

Du bør vælge denne manuelle kaffekværn, hvis du ønsker en kaffekværn i absolut topkvalitet, som sikrer dig et perfekt resultat hver gang. De keramiske blade sikrer, at kaffen beholder sin naturlige aromaer og næringsstoffer, så du får en nuanceret og intens kaffeoplevelse.

Den er fremstillet i træ, og selve designet imiterer de gamle manuelle kaffekværne, som er blevet brugt gennem århundrede. Du kan med fordel investere i denne manuelle kaffekværn, hvis du går op i godt håndværk og ønsker en autentisk kværneoplevelse.


Grunde til at købe den:

 • En utroligt smuk og charmerende manuel kaffekværn
 • Virkelig god kvalitet og lang holdbarhed
 • Keramiske blade bliver ikke opvarmet
 • Nem justering af grovheden

Grunde til at lade være:

 • Blandt de dyrere modeller i denne manuel kaffekværn test
 • Skal rengøres i hånden

Eksklusiv kaffekværn i træ med håndsving.

Eppicotispai Colombia

Eksklusiv håndlavet gammeldags kaffekværn med håndtag.


Specifikationer:

Type: Manuel kaffekværn
Garanti: 10 år
Højde: 30 cm
Bredde: 15 cm
Farve: Træ
Kværnblade: Koniske
Mærke: Eppicotispai

Kan bl.a. købes her:


En virkelig eksklusiv kaffekværn – håndlavet i Italien

Hvis du vil have det absolut bedste håndværk, og du hører til den nostalgiske type, så er denne helt sikkert noget for dig. Den kommer med et prisskilt på omkring 2.200 kr., hvorfor den hører til blandt de dyreste manuelle kaffekværne på markedet.

Prisskiltet er dog ikke afgørende, hvis du vil have det bedste af det bedste. Med Eppicotispai Colombia får du en gammeldags kaffekværn, som er håndlavet efter det klassiske traditioner. Den er utroligt smuk, og den er bestemt alle pengene værd!

Kværn bønnerne med det manuelle håndtræk

Denne manuelle kaffekværn adskiller sig fra de øvrige modeller i denne manuelle kaffekværn test, da den har et manuelt håndtræk. Du kværner således bønnerne ved at dreje på hjulet – præcis, som man gjorde i gamle dage.

Kværnen er konisk, så den maler bønnerne skånsomt. Det sikrer, at aromaen og næringsstofferne fra kaffen bliver bevaret, og du opnår et godt og ensartet resultat hver gang. Du drejer blot håndtaget med uret, hvis du ønsker fintmalet kaffe, mens du drejer mod uret, hvis du ønsker en grovere kaffe.

Hvorfor vælge Eppicotispai Colombia?

Du bør vælge denne manuelle kaffekværn, hvis du ikke vil lade dig nøjes. Den er til dig, der går op i kvalitet og vil have det bedste af det bedste. Modellen er håndlavet i Italien efter de traditionelle forskrifter, og den vil helt sikkert få dine gæster til at spærre øjnene op.

Egner sig såvel til hjemmet som i vintage-butikker, der ønsker at gøre kaffebrygningen til en oplevelse. Det koniske maleværk sikrer en skånsom bearbejdning af bønnerne, så kaffen bevarer sin aroma og de æteriske olier, der gør kaffen helt perfekt.


Grunde til at købe den:

 • Smukt og charmerende gammeldags kaffekværn
 • Ægte italiens håndværk
 • Manuelt håndtræk
 • Konisk maleværk for skånsom bearbejdning af bønnerne

Grunde til at lade være:

 • Blandt de dyreste manuelle kaffekværne på markedet
 • Du skal købe den for udseendets skyld

Hvorfor vælge en manuel kaffekværn?

Der er mange gode grunde til at vælge en manuel kaffekværn. De er som udgangspunkt ikke bedre end de elektriske kaffekværne, men der er en vis charme over at male bønnerne i hånden. Samtidig kræver de ingen strøm, hvilket kan være en fordel.

Hvis du er kaffeentusiast, har du formentlig ikke noget imod at nørde med kaffen – og her er en manuel kaffekværn den helt rigtige løsning. Det tager længere tid, men til gengæld får du bønnerne præcis, som du foretrækker dem hver gang.

En manuel kaffekværn er mere charmerende end en elektrisk udgave, da den bygger på ældgammelt håndværk, der har været anvendt gennem mange århundrede. Der findes dog også mere moderne manuelle kaffekværne, som er lavet af plastik eller glas.

Før du investerer i en manuel kaffekværn, er der en række forskellige ting, du bør overveje. Eksempelvis er det væsentligt, hvilket materiale din manuelle kaffekværn er lavet af. Hvis du vælger en manuel kaffekværn af træ, får du en traditionel model, der ser ud, som de har gjort det i århundrede.

Vil du hellere have en moderne udgave, kan du vælge en model af plastik, rustfrit stål eller glas. Her vil du opleve, at den er lige så effektiv, men den kan have en række andre egenskaber, som gør, at den er bedre og mere praktisk.

Hvilken manuel kaffekværn skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige udgaver af den manuelle kaffekværn, og det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, før du vælger, hvilken du skal investere i. Herunder har vi listet en række af de væsentligste faktorer, du bør have med i dine overvejelser.

Design: Først og fremmest bør du overveje, hvilket design du foretrækker. Overordnet set, kan manuelle kaffekværne deles op i to kategorier – de traditionelle og de moderne. Hvis du vælger en traditionel kaffekværn, er den fremstillet af træ og imiterer de modeller, der har været i brug gennem flere århundrede.

Vælger du i stedet en af de moderne modeller, vil den typisk være fremstillet af en kombination af rustfrit stål, plastik og glas. Her kan du få mange forskellige modeller, og nogle er mere traditionelle end andre.

Bladenes materiale: Bladenes materiale er afgørende for, hvor god kvalitet den malede kaffe bliver. Hvis du vælger en manuel kaffekværn med metalblade, skal du være opmærksom på, at de risikerer at blive varme, når du kværner bønnerne.

Når bladene ophedes, går det ud over bønnernes aroma, smag og næringsstoffer. Det kan derfor være en god idé at gå efter en manuel kaffekværn med keramiske blade, som ikke bliver varme, og derfor bevarer bønnernes aroma og næringsstoffer.

Budget: Som med alt andet, er dit budget en væsentlig faktor, når du skal finde den bedste manuelle kaffekværn til dit behov. Der findes mange forskellige modeller, og de fås i varierende prisklasser, hvorfor du bør overveje, hvor meget du vil give for en manuel kaffekværn, før du begynder din jagt.

Du kan få billige manuelle kaffekværne til priser helt ned mod 100 kr., mens du også kan få dyrere luksusmodeller som eksempelvis Eppicotispai Colombia, der er fremstillet i hånden efter traditionelt italiensk håndværk.

Justering af grovhed: Du bør altid vælge en manuel kaffekværn, som kan indstilles, så den kværner bønnerne, som du vil have det. Der findes forskellige indstillingsgrader, men de fleste kan både kværne bønnerne groft og fint.

Hvis du både skal bruge kaffen til espresso og stempelkaffe, skal du gå efter en manuel kaffekværn, som kan kværne henholdsvist groft og fint. Dette bør være det absolutte minimum, men det bedste er at vælge en model, hvor du selv kan indstille kværnegraden efter dit specifikke behov.

Du kan også investere i en espressomaskine med kværn eller en kaffemaskine med kværn, hvis du ikke vil bruge penge på en separat kaffekværn. Hvis du ikke har en kaffemaskine med en integreret kværn, kan det dog være en god idé at vælge en manuel kaffekværn, da den ofte holder i længere tid end en elektrisk kaffekværn.

Spørgsmål og svar

Vi tester ikke selv de produkter, vi anbefaler. Til gengæld foretager vi grundig research – eksempelvis i forhold til de brugeranmeldelser, der er af produkterne på de sider, vi henviser til. Samtidig tager vi udgangspunkt i manuel kaffekværn test fra tredjepartstjenester, så vidt det er muligt.

Der findes mange forskellige kaffekværne, og du bør først og fremmest overveje, hvad dit behov er. Hvis du vil have den nemmeste løsning, kan det være en fordel at vælge en elektrisk kaffekværn. Vil du have en autentisk oplevelse, og har du ikke noget imod, at det tager lidt længere tid at kværne bønnerne, kan en manuel kaffekværn være det rigtige valg.

En manuel kaffekværn holder i de fleste tilfælde i længere tid end en elektrisk kaffekværn. Hvis du vil have en indikation af, hvor lang tid den enkelte model kan holde, kan det være en god idé at kigge på garantien. Jo længere, garantien er, desto længere holdbarhed har den som regel.

Du kan dog godt regne med, at en manuel kaffekværn kommer til at holde i mange år. Hvis du vil have den model med den længste holdbarhed, bør du vælge en af dem i en lidt højere prisklasse, da de ofte er mere robuste.

En manuel kaffekværn fungerer på samme måde som en elektrisk kaffekværn, bortset fra at du skal bruge håndkraft til at rotere bladene. Når bladene roterer, kværnes bønnerne, hvilket resulterer i malet kaffe, som du kan bruge til kaffespecialiteter som espresso og café latte eller til stempelkanden.