Semiautomatisk espressomaskine
Leder du efter en semiautomatisk espressomaskine? Vi har samlet en oversigt over de bedste modeller her.

Med en semiautomatisk espressomaskine får du mulighed for at blive din helt egen barista. Her skal du selv sørge for at kværne bønnerne, dosere dem, tampe dem og montere portafilteret på maskinen, som efterfølgende sørger for at brygge espresso for dig.

Der medfølger en mælkeskummer på de fleste semiautomatiske espressomaskiner, men du skal selv sørge for at kværne bønnerne. Hvis du er i tvivl om, hvilken semiautomatisk espressomaskine du skal vælge, har vi herunder samlet de 7 bedste espressomaskiner, som er semi-automatiske.

Vær opmærksom på, at vi også har inkluderet et par automatiske espressomaskiner, som har en integreret kaffekværn. Det skyldes, at oplevelsen er stort set den samme, men du slipper for at skulle kværne bønnerne, da denne type espressomaskine har en integreret bønnekværn.

Sage The Barista Express

Bedste espressomaskine med kværn og mælkeskummer.

4.9/5 baseret på 57 anmeldelser


Type: Automatisk espressomaskine Automatisk sluk: Ja Kaffekværn: Ja Vandhårdhed: Ja Justering af kaffestyrke: Ja Mælkeskummer: Ja Automatisk renseprogram: Nej Mælkebeholder: Nej HxBxD: 40 x 33 x 31 cm Vægt: 10 kg Beholder: 250 g


Du får virkelig meget for pengene

Hvis du vil have fuld valuta for pengene, er Sage The Barista Express den helt rigtige model. Det er ikke en decideret semiautomatisk espressomaskine, da den har en integreret kaffekværn, men vi har inkluderet den alligevel, da det er en virkelig god espressomaskine til en skarp pris.

Den koster omkring 6.000 kr., og du får alt, hvad du har brug for til at brygge lækker espresso og cremet cappucino. Den integrerede kaffekværn gør det nemt at male bønnerne, så du ikke skal investere i en separat kaffekværn.

Mælkeskummer og integreret kaffekværn med 18 indstillinger

Den smarte integrerede kaffekværn maler ikke bare bønnerne for dig – den kværner dem, så de ryger direkte ned i filteret. Samtidig doserer den for dig, så du får den helt rigtige mængde til din foretrukne espresso eller cappuccino. Det gør det langt nemmere at opnå gode resultater.

Selve kværnen har hele 18 indstillinger, som gør det muligt at male bønnerne, nøjagtigt som det passer dig og din individuelle smag. Den lufttætte bønnebeholder kan indeholde op til 250 gram bønner og har PID-temperaturkontrol, så bønnerne opbevares ved den helt rigtige temperatur.

Hvis du kan lide cremet café latte eller andre mælkeholdige kaffedrikke, kan du nemt lave det med den indbyggede mælkeskummer. Den gør det nemt at give mælken en lækker, tyk og luftig konsistens, som egner sig perfekt til lækre latter eller cremet cappuccino.

Grunde til at købe den:

 • Fremragende til både begyndere og øvede
 • Lækkert industrielt design
 • Integreret kaffekværn på 250 gram
 • 2 liter stor vandbeholder
 • Indbygget mælkeskummer
 • Integreret magnetisk tamper

Grunde til at lade være:

 • Kaffekværnen har få indstillingsmuligheder
 • Kan blive misfarvet med tiden

Sage the Dual Boiler kaffemaskine

Sage The Dual Boiler

Bedste semiautomatiske espressomaskine til kaffenørden.

5/5 baseret på 1 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Semiautomatisk espressomaskine
Automatisk sluk: Ja
Justering af kaffestyrke: Ja
Mælkeskummer: Ja
Automatisk renseprogram: Nej
Bønnebeholder: Nej
Indbygget kaffekværn: Nej
Mælkebeholder: Nej
Vægt: 15 kg
Pumpetryk: 15 bar
HxBxD: 40,5 x 37,8 x 37,7 cm
Display: LCD-skærm
Beholder (vand): 2,5 liter

Kan bl.a. købes her:


Bryg en perfekt kop kaffe hver gang med The Dual Boiler

Sage The Dual Boiler er resultatet af et samarbejde mellem Sage og den verdensberømte kok, Heston Blumenthail, og det kan virkelig mærkes. Her er kælet for selv de mindste detaljer, og du får virkelig meget for pengene, selvom prisskiltet befinder sig i den høje ende med en pris på omkring 10.000 kr.

Vælger du denne semiautomatisk espressomaskine, får du en præcis temperaturstyring samt trykkontrol, der kun kan matches af modeller til en langt højere pris. Du får simpelthen det bedste af det bedste, og The Dual Boiler vil kunne sikre dig fremragende kaffe i mange år takket være den utroligt høje kvalitet.

Kaffen brygges under det helt rigtige tryk

Hvis ikke espresso brygges under det helt rigtige tryk, kan det få en bitter smag, som ødelægger hele oplevelsen. Takket være Over Pressure Valve-funktionen, bliver det maksimale tryk begrænset gennem udvindingen, hvilket giver dig en optimal smag hver gang.

Samtidig brygger The Dual Boiler ved lavtryks præ-infusion, så trykket gradvist øges. Det sikrer, at du opnår en blødere og mere jævn smag i kaffen, som igen er med til at forbedre oplevelsen. Herudover har du mulighed for at indstillet vandets hårdhed, så du kan optimere kaffeoplevelsen yderligere.

Alt i alt får du en virkelig god semiautomatisk espressomaskine, når du vælger The Dual Boiler fra Sage. Den egner sig til dig, der vil have det bedste af det bedste. Du kan nemt justere indstillingerne via LCD-displayet på fronten, så du får nøjagtigt den kaffe, du foretrækker.


Grunde til at købe den:

 • Professionel espressomaskine fra Sage
 • Over Pressure Valve-funktion sikrer det helt rigtige tryk
 • Afkalkningsfunktion
 • Præcis temperatur

Grunde til at lade være:

 • Ingen bønnebeholder eller integreret kaffekværn
 • Justering af kaffemængde kunne fungere bedre

Gaggia Classic Pro

Bedste semiautomatiske espressomaskine til pengene.

5/5 baseret på 19+ anmeldelser


Type: Semiautomatisk espressomaskine Formalede bønner: Ja Mælkeskummer: Ja Indbygget kaffekværn: Nej Mælkebeholder: Nej HxBxD: 38 x 23 x 24 cm Pumpetryk: 15 bar Vægt: 7,3 kg Beholder: 2,1 liter


Ny og forbedret version af Gaggia Pro Classic

Gaggia Classic Pro er en fremragende semiautomatisk espressomaskine, som første gang kom på markedet i 1991. Dette er den nye og forbedrede udgave, og her får du en elegant og kompakt semiautomatisk espressomaskine med en fantastisk ydeevne og et perfekt kafferesultat.

Maskinen er udstyret med en professionelt gruppehoved samt filterholder i forkromet messing. 3-vejs ventilen sænker trykket i filterholderen, når der er brygges espresso – og samtidig gør den det muligt at ‘backflushe’ maskinen, så der ikke sætter sig kafferester i systemet. En utroligt praktisk funktion, der gør det nemmere at rengøre espressomaskinen.

Nem betjening via det brugervenlige knap-display

Gaggia er udstyret med et kabinet i en finish af børstet rustfrit stål, som giver den et industrielt og smukt look. Formen på siderne er ændret, så du nemt kan se kapaciteten på vandtanken. Du kan derfor nemt aflæse, når det er tid til at fylde den op.

Du betjener Gaggia Classic Pro via knapperne på fronten af maskinen. De er ikke til at tage fejl af, og det er utroligt brugervenligt, at du kun har tre valgmuligheder. Herudover er denne semiautomatisk espressomaskine udstyret med en praktisk steamer-arm.

Steamer-armen – eller mælkeskummeren, som det hedder på dansk – har to huller, som sikrer, at mælkeskummet bliver perfekt cremet og luftig hver gang. Det er derfor en oplagt semiautomatisk espressomaskine, hvis du holder af mælkedrikke som café latte eller cappuccino.

Grunde til at købe den:

 • Integreret mælkeskummer til cremet skum
 • 3-vejs ventil
 • Du kan nemt aflæse vandmængden
 • Kabinet i børstet rustfrit stål
 • Leveres med et pressurized filter

Grunde til at lade være:

 • Ingen kaffekværn
 • Lidt kedeligt design

DeLongi Dedica manuel espressomaskine

DeLonghi Dedica

Den bedste af de billige semiautomatiske espressomaskiner.

4.9/5 baseret på 20 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Semiautomatisk espressomaskine
Automatisk sluk: Ja
Formalede bønner: Ja
Justering af kaffestyrke: Ja
Mælkeskummer: Ja
Vægt: 4 kg
Højde: 33 cm
Bredde: 15 cm
Dybde: 30,5 cm
Pumpetryk: 15 bar
Materiale: Rustfrit stål

Kan bl.a. købes her:


Elegant og kompakt espressomaskine med lavt prisskilt

Hvis du leder efter en elegant og kompakt semiautomatisk espressomaskine, som samtidig er til at betale, er DeLonghi Dedica den helt rigtige model. Den har en kompakt størrelse, så den passer ind i selv et lille køkken, og den er samtidig udstyret med programmérbare knapper.

Du kan derfor justere din kaffe, så den bliver, nøjagtigt som du ønsker den – og du får lige så meget kaffe i koppen, som du ønsker det. Den kan desuden også varme vand op, så du kan bruge den, hvis du skal have en kop te i stedet for kaffe.

Indbygget termoblok for minimal ventetid

DeLonghi har en indbygget termblok, som betyder, at den er klar til at brygge espresso på bare 30 sekunder. Hvis du foretrækker cappuccino, café latte eller andre mælkebaserede espressodrikke, kan du nemt lave dem med den indbyggede mælkeskummer.

Hvis du skulle glemme at slukke maskinen, har den automatisk selvsluk. Du kan indstille den til at slukke efter 9 minutter, 30 minutter eller 3 timer, afhængigt af hvad du foretrækker. Den har en pressurized filterkurv, hvilket betyder, at filteret kun har få huller i bunden. Det gør, at du også kan bruge formalet kaffe, der ikke er malet så fint, som det ellers kræver til espresso espresso.


Grunde til at købe den:

 • Den bedste billige semiautomatiske espressomaskine
 • Kompakt og flot design
 • Klar til at brygge espresso på bare 30 sekunder
 • Programmérbare kaffeknapper

Grunde til at lade være:

 • Kræver en kaffekværn, da den ikke er integreret
 • Kræver tålmodighed at lære at bruge mælkeskummeren

Rocket

Rocket Mozzafiato Cronometro R

Semiautomatisk espressomaskine med temperaturstyring og kværn.

5/5 baseret på 2 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Semiautomatisk espressomaskine
Mælkeskummer: Ja
Justering af kaffestyrke: Ja
Automatisk renseprogram: Nej
Automatisk sluk: Nej
Beholder (bønner): Nej
Indbygget kaffekværn: Nej
Mælkebeholder: Nej
HxBxD: 40 x 28 x 42,2 cm
Vægt: 30,2 kg
Beholder (vand): 1,8 liter
Effekt: 1200 watt

Kan bl.a. købes her:


Professionel espressomaskine til den kvalitetsbevidste

Rocket Mozzafiato Cronometro R er en semiautomatisk espressomaskine med funktioner, der ellers kun ses i de store kommercielle espressomaskiner. Den har blandt andet en digital timerfunktion samt PID-temperaturregulering, hvilket sikrer dig den bedst mulige kaffeoplevelse, uanset om du skal brygge americano, cappuccino, cortado eller en helt traditionel espresso.

Herudover har denne semiautomatiske espressomaskine en isoleret varmtvandsbeholder, så den er klar til brygning i løbet af ingen tid. Du kan enten tage vand fra den indvendige beholder eller tilslutte maskinen direkte til vandforsyningen, afhængigt af hvad du foretrækker. Den roterende pumpe er støjsvag, hvilket gør maskinen egnet både i hjemmet og på kontoret.

Bryg kaffe som en ægte barista

Når du vælger Rocket Mozzafiato Cronometro R, får du mulighed for at være involveret i alle dele af bryggeprocesen. Den har ingen integreret kaffekværn, så du skal selv kværne bønnerne. Det giver dig langt mere kontrol over, hvordan slutresultatet bliver.

Der medfølger desuden en mælkeskummer, så du kan lave lækker og cremet mælkeholdig espressobaseret kaffedrik som eksempelvis cappuccino, café latte eller macchiato. Alt i alt får du en virkelig god og professionel semiautomatisk espressomaskine.


Grunde til at købe den:

 • Professionel kvalitet, som kan holde i mange år
 • Praktisk PID temperaturregulering
 • Opdateret model med shot-timer
 • Isoleret varmtvandsbeholder
 • Integreret mælkeskummer

Grunde til at lade være:

 • Intet automatisk slukfunktion
 • Ingen kværn eller bønnebeholder

WMF LuWMF Lumeromero

WMF Lumero

Nem semiautomatisk espressomaskine til en overkommelig pris.

4.3/5 baseret på 300+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Semiautomatisk espressomaskine
Automatisk renseprogram: Ja
Formalede bønner: Ja
Aftagelig vandtank: Ja
Automatisk sluk: Nej
Bønnebeholder: Nej
Indbygget kaffekværn: Nej
Mælkebeholder: Nej
Justering af kaffestyrke: Nej
HxBxD: 37 x 38x 20,5 cm
Pumpetryk: 15 bar
Materiale: Rustfrit stål

Kan bl.a. købes her:


Nem semiautomatisk espressomaskine til en overkommelig pris

Denne espressomaskine fra WMF er en traditionel, semiautomatisk model til et utroligt fornuftigt prisniveau. Espressomaskinen har et stilrent og simpelt design i rustfrit stål, og den er nem at betjene, da den har et simpelt betjeningspanel. Kaffen brygges med et konstant tryk på 15 bar.

Du vælger selv, om du vil brygge én eller to kopper espresso, så du kan servere kaffe til dig selv eller dine gæster. Du kan desuden også vælge, om du vil have et single eller double shot, hvilket er smart, hvis du kan lide stærkere espressovarianter.

Integreret steamer, antikalk-program og aftagelig vandtank

Når du vælger denne semiautomatiske espressomaskine, får du alt, hvad du har behov for i en traditionel semiautomatisk espressomaskine. Den har en integreret mælkeskummer, så du kan lave lækker og cremet skum til din café latte, cappuccino, macchiato eller en lignende mælkebaseret espressodrik.

Herudover har den semiautomatiske espressomaskine et antikalk-program samt en aftagelig vandtank. Der medfølger to portafiltre samt en espressotamper, som kan tåle at komme i opvasken. Den er således nem at rengøre og vedligeholde.


Grunde til at købe den:

 • Simpelt og kompakt design i rustfrit stål
 • Fornuftigt prisniveau
 • Antikalk-program og aftagelig vandtank
 • Der medfølger espressotamper

Grunde til at lade være:

 • Ingen mulighed for justering af kaffestyrke
 • Kan være svært at skifte filter

Bliv din helt egen barista med en semiautomatisk espressomaskine

En semiautomatisk espressomaskine er det rigtige valg, hvis du vil være din helt egen barista. Med en semiautomatisk får du mulighed for at kontrollere stort set hele bryggeprocessen – fra kværnet bønne til færdigbrygget espresso.

Du investerer med andre ord i et håndværk og hele oplevelsen omkring at brygge lækker og cremet espresso, når du køber en semiautomatisk espressomaskine. Det giver dig mulighed for at fordybe dig i processen, så du kan kontrollere og specificere din kaffe, nøjagtigt som du vil have det.

 

Den semiautomatiske espressomaskine blev opfundet i 1938 af italienske Gaggia, der var de første til at introducere den elektriske pumpe. Siden dengang er espressomaskinen blevet videreudviklet og optimeret, og i dag findes der både semiautomatiske, automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner.

Manuel espressomaskine

En manuel espressomaskine er den ældste og mest autentiske form for espressomaskine, hvis vi ser bort fra espressokanden, som blev opfundet i 30’erne. Den manuelle espressomaskine fungerer ved håndkraft, da selve trykket, der tvinger vandet igennem den malede kaffe, genereres ved håndkraft.

Semiautomatiske espressomaskiner

En semiautomatisk espressomaskine er stort det samme som en manuel espressomaskine, hvor de fleste processer er manuelle. En manuel espressomaskine genererer dog trykket ved håndkraft, mens dette sker automatisk i en semiautomatisk espressomaskine.

Du skal derfor selv kværne bønner og tampe portafilteret, men trykket genereres automatisk ved hjælp af elektronik. De fleste semiautomatiske espressomaskiner har desuden en mælkeskummer, som du kan bruge til at skabe lækker, cremet og luftig mælkeskum.

Automatiske espressomaskine

En automatisk espressomaskine er på mange måder det samme som en semiautomatisk espressomaskine. Forskellen er blot, at en automatisk espressomaskine har en integreret elektrisk kaffekværn, så du ikke selv skal kværne bønnerne. Det er således en nemmere og mindre manuel oplevelse at anvende en automatisk espressomaskine.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine er en model, hvor stort set hele bryggeprocessen sker automatisk. Du skal således bare fylde bønner i kværnen og mælk i mælkebeholderen, hvorefter maskinen klarer alt for dig. Du trykker blot på en knap, og så sørger espressomaskinen for at brygge espresso- eller mælkedrik, du har valgt. Denne type espressomaskine ses ofte i kontormiljøer samt hos butikker.

Hvorfor vælge en semiautomatisk espressomaskine?

En semiautomatisk espressomaskine er en traditionel og populær maskine, som har været på markedet siden slutningen af 1930’erne, da den først blevet introduceret af Gaggia. Den dag i dag er Gaggia stadig blandt de mest populære producenter af semiautomatiske espressomaskiner.

En semiautomatisk espressomaskine har en elektrisk pumpe, som sørger for at lede vandet gennem filteret. Den giver dig fuld kontrol over, hvordan din espresso brygges, da du har mulighed for at tage dig af stort set hele processen manuelt.

Bryggemetoden på en semiautomatisk espressomaskine foregår ved, at du kværner bønnerne, hvorefter du doserer den fintmalede kaffe i portafilteret. Efterfølgende stamper du det, så det opnår den helt rigtige gennemløbstid, som typisk er 25 sekunder.

Hvis du brygger en mælkebaseret espressodrik som eksempelvis cappuccino eller café latte, kan du selv lave cremet og luftig mælkeskum ved hjælpe af mælkeskummeren, der er monteret på maskinen. Du kan derfor kontrollere nøjagtigt, hvordan din kaffedrik bliver.

Nøglen til god espresso ligger i forarbejdet

Det er vigtigt, at du gør forarbejdet ordentligt, hvis du vil have god espresso. En stor del af arbejdet ligger i at vælge den rigtige kaffekværn, så du kan male kaffen fin nok til espresso. Generelt bør du investere i en god kaffekværn, så du kan kværne bønnerne, umiddelbart før du brygger din espresso.

Ved at kværne bønnerne, når du skal bruge dem, sikrer du, at den gode aroma og smag bevares. Det giver dig et langt bedre slutresultat, da en stor del af espressoens gode egenskaber afhænger af, om bønnerne er friskkværnede.

Med en semiautomatisk espressomaskine er vandtemperaturen og trykket automatiseret. Det betyder, at du er sikret den perfekte kop espresso hver gang. Du kan selv bestemme, hvornår pumpen slås fra, så du kan styre udvindingen af din espresso – og det er med til at give dig et bedre resulta.