elektrisk kaffekværn bedst i test
I tvivl om, hvilken elektrisk kaffekværn der er bedst i test? Se de bedste modeller herunder.

En kaffekværn er et must-have, hvis du går op i kvaliteten af din kaffe. Den giver dig mulighed for at nyde kaffe, som er brygget på friskmalede bønner. En elektrisk kaffekværn er det helt rigtige valg, hvis du ønsker en nem og bekvem måde at male bønnerne på.

Med en elektrisk kaffekværn sikrer et ensartet resultat, og bønnerne bliver kværnet i løbet af ganske få sekunder. Et oplagt valg, hvis du ikke har en kaffemaskine med kværn. De hele bønner sikrer dig en optimal smag, da bønnerne holder bedre på aromaer og smagsstoffer, når de er friskkværnede – og du får desuden et langt bedre resultat end med filterkaffe, der brygges på formalede bønner.

Hvis du er i tvivl om, hvilken elektrisk kaffekværn du skal vælge, har vi samlet en oversigt over de 7 bedste elektriske kaffekværne til forskellige behov. Under hvert produkt kan du læse en detaljeret beskrivelse samt finde fordele og ulemper, så du får nemmere ved at

Elektrisk kaffekværn bedst i test

Wilfa Uniform WSFB-100S

Testvindende elektrisk kaffekværn fra Wilfa i lækkert design.

Testvinder hos Tek.no


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Display: LED
Farve: Sølv
Mærke: Wilfa
Vægt: 2 kg
Effekt: 80 watt
Produktserie: Uniform
Dimensoner: 29,4 cm x 14,8 cm x 14,8 cm
Materiale: Stål og plastik

Kan bl.a. købes her:


Prisvindende kaffekværn til ægte kaffe-aficionados

Denne elektriske kaffekværn fra Wilfa er det ultimative valg, hvis du er på udkig efter det bedste af det bedste. Den har vundet adskillige priser, og den er blandt andet blevet kåret som testvinder hos norske Tek.no. Den er udviklet i samarbejde med kaffeeksperten Tim Wendelboe, der er anerkendt som en af de førende indenfor sit felt over hele verden.

Wilfa WSFB-100S er designet med en flad kværn, hvilket sikrer et ensartet resultat. Det smitter af på den kaffe, du brygger, som blandt andet opnår en mere cremet konsistens, hvor du alle aromaer og næringsstoffer er bibeholdt.

Vælg mellem 41 kværneindstillinger

Med denne elektriske kaffekværn kan du kværne dine bønner, så de bliver præcis, som du vil have det. Den er udstyret med hele 41 forskellige indstillinger, som giver dig ultimativ frihed i forhold til formalingsgraden.

Kværnen arbejder med en motor på 80 watt, og den kværner kaffen langsomt, så den undgår at blive overophedet. Det sikrer den absolut bedste smag i den færdigbryggede kaffe. Den kan desuden kobles til Wilfa Svart-app’en, så du kan styre den med din smartphone.

Hvorfor vælge Wilfa Uniform WSFB-100S?

Du bør vælge denne elektriske kaffekværn, hvis du vil have det bedste af det bedste. Her er tale om en vaskeægte testvinder, der blandt andet har fået topscore hos norske Tek.no. Du kan kværne kaffebønnerne med ultimativ præcision takket være de 41 indstillingsmuligheder.

En anden faktor, som virkelig trækker op, er designet. Den er udviklet i samarbejde med Tim Wendelboe, som er blandt de førende kaffeeksperter i verden. Den har en lækker finish i rustfrit stål, som gør, at den virkelig skiller sig ud fra andre elektriske kaffekværne på markedet.


Grunde til at købe den:

 • Bedste kaffekværn i test hos norske Tek.no
 • 41 forskellige kværnniveauer
 • Kan kobles til Wilfa Svart-app’en
 • Lækkert, æstetisk og holdbart design
 • Designet i samarbejde med Tim Wendelboe

Grunde til at lade være:

 • Prisen kan afskrække nogle

Wilfa WSCG-2 elektrisk kaffekværn

Wilfa WSCG-2

Robust og yderst kraftfuld kaffekværn fra Wilfa.

4.9/5 baseret på 43 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Timerfunktion: Ja
Ledningsoprul: Ja
Farve: Stål
Garanti: 2 år
Mærke: Wilfa
Beholderkapacitet: 250 g
Effekt: 160 watt

Kan bl.a. købes her:


En yderst kraftfuld kaffekværn med kapacitet på op til 250 gram

Denne elektriske kaffekværn fra Wilfa er en yderst kraftfuld model. Den har en effekt på hele 160 watt, mens den kan kværne op til 250 bønner ad gangen. Du kan kværne bønnerne, så de matcher dine individuelle præferencer, så du kan brygge alle former for kaffe.

De effektive kværnblade er koniske, og de afgiver minimal varme, når de kværner kaffen. Det sikrer, at kaffebønnernes aroma og næringsstoffer bevares, hvilket smitter af på det endelige resultat. Du får med andre ord en langt bedre kaffeoplevelse, når du vælger denne elektriske kaffekværn frem for en billigere model.

Justering af malingsgrad samt elektronisk timer

Med denne elektriske kaffekværn har du mulighed for at justere kaffens grovhed. Du kan derfor både kværne kaffe til stærk espresso, mild filterkaffe eller til brug i stempelkanden. Den er derfor oplagt, hvis du ofte eksperimenterer med forskellige kaffetyper.

Herudover er den udstyret med en elektronisk timer, så du kan justere mængden af malet kaffe. Det forhindrer spild, og samtidig giver det dig mulighed for at brygge med friskkværnet kaffe hver gang. Den har desuden et smukt og elegant udseende med finish i rustfrit stål.

Hvorfor vælge Wilfa WSCG-2?

Du bør vælge Wilfa WSCG-2, hvis du er på udkig efter en smuk og funktionel elektrisk kaffekværn, som kan sikre dig et perfekt resultat hver gang. Den har en kraftig motor på hele 160 watt, som automatisk sikrer, at der overføres minimal varme til bønnerne.


Grunde til at købe den:

 • Justérbar malingsgrad
 • Kaffekværn med timer
 • Beholderkapacitet på 250 gram
 • Lækkert design og lang holdbarhed
 • Utroligt brugervenlig

Grunde til at lade være:

 • Fylder en del på køkkenbordet

Fellow Ode Brew

Anmelderrost kaffekværn i unikt design og lavt støjniveau

Prisvindende design – bl.a. hos Esquire


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Bønnebeholder: 80 g
Bønnebeholder: Plastik
Produktionskapacitet: 3,5 gram/sekund
Kværnintervaller: 31 indstillinger
Kværnblade: Stål
Velegnet til: Aeropress, pour over, stempelkande,
filterbryg, koldbryg
Strømforbrug: 140 W
Dimensioner: 24,1 cm / 10,5 cm / 23,9 cm
Vægt: 4,5 kg

Kan bl.a. købes her:


Populær og anmelderrost kaffekværn i smukt design

Fellow Ode Brew er en elektrisk kaffekværn, som har høstet rosende ord fra alverdens anmeldere for dens design og kvalitet. Det er ikke nogen billig kaffekværn, men til gengæld får du utroligt for dine penge – blandt andet et lavt støjniveau, høj nøjagtighed og en utrolig brugervenlighed.

Du kan vælge mellem hele 31 formalingsindstillinger, som sikrer dig en virkelig præcis malingsgrad. Det betyder, at denne elektriske kaffekværn er velegnet til stort set alle former for kaffebrygning – fra aeropress og pour over kaffebryggere til stempelkande, filterbryg og espresso.

Et godt valg til både begynderen og den øvede

Fellow Ode har en enkeltdosisindstilling, hvilket betyder, at den maler bønner, indtil bønnebeholderen er tom, eller indtil du slukker for den. Bønnebeholderen har en kapacitet på 80 gram, og der er monteret en magnet i bunden af kaffebægret, så du altid er sikker på, at kaffen ender det rigtige sted.

Når bønnerne er kværnet, skal du blot trykke på knappen, der er placeret på siden af kaffekværnen – så ryger alle kafferesterne med ned i beholderen, og du slipper for at rengøre lige så meget. Med Ode Brew får du en virkelig nøjagtig og brugervenlig elektrisk kaffekværn i topkvalitet.

Hvorfor vælge Fellow Ode Brew?

Uanset, om du er begynder eller kaffeekspert, vil du værdsætte Fellow Ode Brew. Den har høstet rosende gloser fra en lang række af verdens førende kaffeeksperter, hvilket ikke mindst skyldes den høje brugervenlighed, knivskarpe præcision og lækre design.

Du bør vælge denne elektriske kaffekværn, hvis du vil have en smuk og æstetisk kaffekværn, som pynter i køkkenet og kan holde i mange år – og som naturligvis kan kværne kaffebønnerne, så de bliver, nøjagtigt som du vil have dem.


Grunde til at købe den:

 • Utroligt lavt støjniveau
 • Høj brugervenlighed og præcision
 • Magnetisk beholder til de malede bønner
 • Smukt design
 • Kåret som bedst i test
 • Kan få de sidste kafferester ud af kværnen

Grunde til at lade være:

 • Design af plastik, dog meget robust

Hario elektrisk kaffekværn

Hario V60

Elektrisk kaffekværn med 44 indstillingsmuligheder til dig, der stiller krav.

4.3/5 baseret på 19+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Bønnebeholder: 240 g
Materiale bønnebeholder: Plastik
Produktionskapacitet: 3 gram/sek
Farve: Sort
Kværnblade: Koniske stålblade
Velegnet til: Espresso, filter, stempel
Eltilslutning: 220 – 240 V

Kan bl.a. købes her:


En elektrisk kaffekværn til dig, der ikke går på kompromis

Hvis du vil have en af de absolut bedste elektriske kaffekværne på markedet, så er Hario V60 et oplagt valg. Her får du en klassisk og funktionsdygtig elektrisk kaffekværn, som kan kværne bønner til brug i både espressomaskinen og stempelkanden.

Den er designet, så den kværner direkte ned i V60-kaffefilter eller et andet kaffefilter. Du kan også kværne direkte ned i en beholder eller i et portafilter, hvis du skal lave espresso. Den er utroligt nem at bruge, og den kværner bønnerne perfekt.

Vælg mellem 44 kværnindstillinger

Når du vælger denne elektriske kaffekværn, får du virkelig noget for pengene. Den kommer da også med et prisskilt på knap 2.500 kr., men her får du altså adgang til hele 44 forskellige kværnindstillinger. Du kan således kværne bønner til alt fra pour-over til syphon og espresso.

De koniske kværneblade er af rustfrit stål, hvilket sikrer, at dine bønner bliver behandlet på den helt rigtige måde. Det giver dig et langt bedre slutresultat, da bønnernes aroma og friske smag bliver bibeholdt, så din kaffe smager helt optimalt.

Hario V60 har en hastighed på 3 gram per sekund, og den kværner, uden dine bønner bliver opvarmet. I bønnebeholderen kan der være op til 240 gram, hvilket er mere end rigeligt til langt de fleste behov. Det helt rigtige valg, hvis du er en ægte kaffe-aficionado.

Hvorfor vælge Hario V60?

Du bør vælge denne elektriske kaffekværn fra Hario, hvis du vil have det bedste, der er på markedet lige nu. Den koster langt mere end de øvrige elektriske kaffekværn i denne test, men til gengæld får du hele 44 indstillingsmuligheder, så du kan kværne dine bønner, nøjagtigt som du vil have dem.


Grunde til at købe den:

 • 44 indstillingsmuligheder
 • Bønnerne opvarmes ikke under kværning
 • Bønnebeholder på 240 gram
 • Kværner 3 gram i sekundet

Grunde til at lade være:

 • Forholdsvist høj pris
 • Lavet af plastik

Hario elektrisk kaffekværn

Melitta Molino

En elektrisk kaffekværn til kaffeelskeren, der vil have det bedste.

4.8/5 baseret på 5 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Farve: Sort
Bønnebeholder: 200 gram
Mærke: Melitta
Antal kopper: 2-14

Kan bl.a. købes her:


Kværn bønner til 2-14 kopper kaffe ad gangen

Melitta Molino er en effektiv kaffekværn, som kan klare det hele. Ligegyldigt, om du skal have malet bønnerne til en stærk kop espresso, eller du skal bruge en grovere bønner til stempelkanden, kan du klare det med denne elektriske kaffekværn fra Melitta.

Den har en god kapacitet på hele 200 gram, og den justérbare mængde går fra 2-14 kopper ad gangen. Kaffekværnen har et aftageligt låg, så du nemt kan fylde bønner i igen. Du kan samtidig anvende den til opbevaring af bønnerne, da bønnebeholderen isolerer mod fugt og luft, så bønnerne bevarer deres aroma.

Vælg mellem 17 forskellige formalingsgrader

Melitta Molino giver dig mulighed for at justere malingsgraden, så bønnerne bliver lige nøjagtigt, som du vil have dem. Du kan vælge mellem 17 forskellige trin, der strækker sig fra meget fint til meget groft, hvorfor du kan bruge kaffekværnen til enhver lejlighed.

Du starter formalingen ved klik på én enkelt knap, og så snart kværnen er færdig, slukker den automatisk. De aftagelige elementer sikrer, at du nemt og hurtigt kan rengøre den efter brug, så du slipper for gamle bønnerester i din nymalede kaffe.

Hvorfor vælge Melitta Molino?

Du bør vælge denne elektriske kaffekværn, hvis du vil have en god og solid kaffekværn, som kan holde i mange år. Du kan indstille kværnen til hele 17 forskellige trin, så du får nøjagtigt det resultat, du ønsker. En effektiv og praktisk kaffekværn i professionel kvalitet, som anvendes på kaffebarer af baristaer over hele verden.


Grunde til at købe den:

 • Justérbar kaffemængde på mellem 2-14 kopper
 • Bønnebeholderen har en kapacitet på 200 gram
 • Individuel justering af formalingsgrad på hele 17 forskellige trin
 • SGS-certificeret
 • Automatisk slukfunktion

Grunde til at lade være:

 • Sviner en smule
 • Skal rengøres ofte

Bodum Bistro

En lille elektrisk kaffekværn med to indstillingsmuligheder.

4.9/5 baseret på 10+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Bønnebeholder: 60 g
Farve: Sort
Serie: Bistro
Eltilslutning: 230-240 V 50-60 Hz
Strømforbrug (Effekt): 150 W
BxHxD: 9,5 cm x 16,6 cm x 9 cm
Vægt: 700 g

Kan bl.a. købes her:


Lille og praktisk kaffekværn til køkkenbordet

Hvis du leder efter en nem og praktisk kaffekværn, som du kan have stående på køkkenbordet ved siden af din kaffemaskine, så er Bodum Bistro det helt rigtige valg. Her får du en lille elektrisk kaffekværn, som kværner bønnerne uden besvær.

Den kan både kværne bønnerne groft og fint, og den har et sæt stærke knivblade, som holder skarpheden over årene. Denne elektriske kaffekværn er kompakt og yderst effektiv, så du kan få friskkværnet kaffe i løbet af ganske få sekunder.

Kan indeholde op til 60 gram hele kaffebønner

Denne elektriske kaffekværn har en kapacitet på 60 gram hele bønner. Det svarer til den mængde, som der kan være i låget, hvilket er rigeligt, hvis du ikke har det store behov for at lave meget kaffe ad gangen. Du kan kværne bønner hurtigt, nemt og effektivt.

Du skal blot klikke på knappen, når du har fyldt kværnen op med kaffebønner, og så klarer den elektriske kaffekværn resten for dig. Du kan vælge mellem grov eller fin kværning, hvilket er med til at sikre en nem og hurtig betjening af maskinen, selvom det kunne være rart med lidt flere indstillingsmuligheder.

Hvorfor vælge Bodum Bistro?

Bodum Bistro er en elektrisk kaffekværn til dig, der ikke har det store behov. Den er lille og nem at anvende, da du kun kan vælge mellem to indstillingsmuligheder. Du har kan kværne bønnerne groft eller fint, hvilket kan være en ulempe for nogen.

Til gengæld er den virkelig brugervenlig og effektiv, og så fås den til en fornuftig pris, der ikke vælter budgettet. Du bør altså vælge Bodum Bistro, hvis du skal kværne bønner til stempelkande, filterkaffe eller pour over, og du ikke ønsker nogen dyr og avanceret model.


Grunde til at købe den:

 • Stærke og holdbare skæreskiver i rustfrit stål
 • Gennemsigtigt låg, så du kan se grovheden af bønnerne
 • Vælg mellem pulsmaling og kontinuerlig maling
 • Ledningen fylder omkring 80 cm
 • Kompakt størrelse, så den ikke fylder meget

Grunde til at lade være:

 • Få indstillingsmuligheder
 • Egner sig ikke til dig, der vil have fuld kontrol over slutresultatet

Nivona elektrisk kaffekværn

Nivona Cafe Grano 130

Kraftfuld og solid elektrisk kaffekværn med en optimal kapacitet.

4.5/5 baseret på 1+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk kaffekværn
Bønnebeholder: 200 g
Kværnintervaller: 16 indstillinger
Eltilslutning: 230-240 V 50-60 Hz
Strømforbrug: 100 W
Dimensioner: 12 x 21 x 28 cm
Vægt: 1,9 kg

Kan bl.a. købes her:


En utroligt kraftfuld elektrisk kaffekværn

Nivona Cafe Grano 130 er en utroligt kraftfuld kaffekværn med en god kapacitet. Den er fremstillet af tyske Nivona, som er kendt for deres uovertrufne kvalitet. Her er tale om en konisk kværn i hærdet rustfrit stål med en kraftfuld motor, som sikrer optimal maling.

Malingen foregår med en tilpasset hastighed, så motoren afgiver mindst muligt varme til bønnerne. Det sikrer, at alle de naturlige olier og aromaer bevares – og det smitter af på slutresultaten. Du opnår en langt bedre smag i kaffen, når bønnerne kværnes ved den rigtige temperatur.

Bønnebeholderen har en kapacitet på 200 gram

Denne elektriske kaffekværn har en god kapacitet, da der er plads til 200 gram hele bønner. Kværnen er fremstillet i aluminiumgråt plastik, som er utroligt kraftigt og dermed sikrer en lang levetid. Du kan vælge mellem 16 forskellige malingsgrader, hvilket er en stor fordel.

Det betyde, at du både kan male bønnerne, så de kan bruges til fin espressokaffe eller grovere stempelkandekaffe. Du vælger indstillinger ved at dreje på bønnebeholderen, hvorfor denne kaffekværn ikke har noget display.

Du kan desuden indstille, hvor mange kopper du ønsker at brygge til. Du kan vælge mellem 1-10 kopper ad gangen, hvilket er en praktisk funktion, hvis du skal brygge kaffe til flere ad gangen. Den malede kaffe fyldes i en lille beholder, så det er nemt at hælde det på stempelkanden, i espressomaskinen eller på filterkaffemaskinen efterfølgende.

Hvorfor vælge Nivona Cafe Grano 130?

Du bør vælge denne elektriske kaffekværn, hvis du vil have en god og solid model, som kan kværne kaffebønner svarende til mellem 1-10 kopper ad gangen. Den er utroligt effektiv og holdbar, og den sikrer, at bønnerne kværnes ved den optimale temperatur. Vælg mellem 14 forskellige indstillinger, så den malede kaffe bliver, nøjagtigt som du vil have den.


Grunde til at købe den:

 • Vælg mellem 14 forskellige indstillinger
 • Optimal temperatur ved kværning
 • Kan kværne bønner svarende til 1-10 kopper
 • Bønnebeholder med kapacitet på 200 gram
 • Holdbar kaffekværn og lang levetid

Grunde til at lade være:

 • Kedeligt design

Købsguide: Hvilken elektrisk kaffekværn skal du vælge?

En kaffekværn er et must-have for alle, der elsker friskbrygget kaffe på nymalede bønner. Ligegyldigt, om du kan skal lave en espressobaseret kaffedrik, brygge kaffe i en stempelkande eller brygge klassiske filterkaffe på din kaffemaskine, er en elektrisk kaffekværn et praktisk redskab.

Når du kværner bønnerne i en elektrisk kaffekværn, bevares både aromaer og smagsstoffer, hvilket giver dig en bedre smagsoplevelse. Vil du have det meste ud af din kaffe, er det derfor vigtigt, at du altid anvender friskkværnede kaffebønner.

Hvis du er i tvivl om, hvilken kaffekværn du skal vælge, kan det være en stor fordel at se efter anmeldelser på de forskellige kaffekværne. Herover har vi samlet en oversigt over nogle af de bedst anmeldte elektriske kaffekværne på markedet, så du får lettere ved at vælge den model, der matcher dit specifikke behov.

Hvordan vælge du den rigtige model?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en ny kaffekværn. Først og fremmest skal du overveje, hvilket behov du har, hvilken type kaffekværn du er på udkig efter, hvor stor kapaciteten skal være, samt hvor mange indstillingsmuligheder du skal have.

Hvis du er på udkig efter en manuel kaffekværn, kan du se vores anbefalinger her. I ovenstående købsguide, har vi udelukkende fokuseret på elektriske kaffekværne, hvorfor du ikke finder nogle manuelle anbefalinger på denne side.

Hvad er dit behov?

Den vigtigste faktor, når du skal investere i en ny kaffekværn, er dit behov. Den bedste elektriske kaffekværn er ikke nødvendigvis dén, der koster flest penge, men den, der dækker dit behov på bedste vis. Start derfor med at vurdere, hvor stort et behov du har.

Hvis du er en sand kaffeelsker, der starter hver dag med en kop friskbrygget morgenkaffe, bør du vælge en kaffekværn, som matcher din entusiasme. Hvis du bare skal bruge en simpel kaffekværn fra tid til anden, kan du i stedet nøjes med en af de billigere modeller.

Går du meget op i din kaffe, og betyder budgettet ikke det store for dig, kan du med fordel vælge en elektrisk kaffekværn med mulighed for at justere malingsgraden. Det vil give dig mulighed for at lave kaffen, nøjagtigt som du bedst kan lide den.

Har du ikke tidligere erfaring med friskkværnede kaffebønner, er det en god idé at starte med en lidt billigere model. På den måde har du mulighed for at prøve det af, og hvis det viser sig, at du bliver flittig bruger af den, kan du på et senere tidspunkt opgradere til en dyrere model.

Herudover er det en god idé at overveje, hvad du skal bruge den elektriske kaffekværn til. Hvis du skal brygge kaffe til mange på én gang, bør du vælge en elektrisk kaffekværn med en stor kapacitet, så der kan brygges til alle på én gang.

Vælg desuden en elektrisk kaffekværn, som passer til den kaffe, du drikker. Drikker du primært filterkaffe, egner de fleste elektriske kaffekværne sig til det – også de billigere modeller. Hvis du foretrækker smagfuld espresso med fuld knald på aromaen, bør du dog vælge en ægte espressokværn.

Hvilken type kværnblade skal du gå efter?

Der findes både kaffekværne med stålblade eller keramisk kværn. Stålbladene anvendes typisk i de lidt billigere modeller, og den fungerer lidt på samme måde som en minihakker. De fungerer derfor bedst til filterkaffe, men du kan også bruge dem til stempelkander.

Skal du anvende din elektriske kaffekværn til espresso, er det en god idé at gå efter en kaffekværn med keramisk kværn, da den kan male kaffen finere. De kan både kværne den helt fine espressokaffe, men det fungerer også til andre bryggemetoder, da du kan justere formalingsgraden, så den matcher den kaffetype, du skal brygge. Samtidig er en keramisk kværn lettere at rengøre.

Hvor stor en kapacitet skal den elektriske kaffekværn have?

Kaffekværnen skal have en kapacitet, der gør det muligt at kværne bønner til det antal kaffekopper, du har brug for. Hvis du ofte har gæster på besøg, eller skal bruge formalet kaffe til én kande ad gangen, er det derfor praktisk at vælge en elektrisk kaffekværn med en passende kapacitet.

Den elektriske kaffekværns kapacitet relaterer sig til to forskellige ting – henholdsvist kapaciteten af bønnebeholderen og kapaciteten til den malede kaffe. Vælg en elektrisk kaffekværn med en stor bønnebeholder, hvis der bliver drukket meget kaffe i hjemmet, så der ikke skal fyldes kaffebønner på hele tiden.

Hvilket design skal du skal den elektriske kaffekværn have?

Skal din elektriske kaffekværn placeres på køkkenbordet ved siden af kaffemaskinen, er det vigtigt, at du vælger en i et pænt design, som du kan holde ud at se på. Det kan desuden være en fordel at vælge en elektrisk kaffekværn, som matcher udseendet på din kaffemaskine.

Hvis du ikke ønsker, at den skal skille sig ud og tiltrække opmærksomhed, kan det være en god idé at vælge en mindre model, som ikke gør det store væsen ud af sig selv. Skal du ofte bruge den, kan du med fordel vælge en større model med høj kapacitet i et lækkert og stilrent design.

Hvilken prisklasse skal du gå efter?

Dit budget er en afgørende faktor for, hvilken elektriske kaffekværn du bør vælge. Du kan få billige elektriske kaffekværne til omkring 300 kr., men typisk vil de ikke have ret mange indstillingsmuligheder, hvorfor de primært egner sig til filterkaffe og stempelkanden.

Hvis du er på udkig efter en ordentlig elektrisk kaffekværn, som kan anvendes til alle former for kaffe, bør du dog gå op i et prisleje på 500-1.500 kr. Hvis du tager din kaffe meget seriøst og kan lide at eksperimentere, bør du vælge en, der koster 1.500 kr. og opefter.

I dette prisniveau kan du få professionelle espressokværne, som er relativt dyre. Dem får du udelukkende noget ud af, hvis du også har en semi-automatisk kaffemaskine – og her vil du virkelig kunne smage en forskel, da bønnerne kværnes med professionel præcision.

Spørgsmål og svar

Du bør vælge en elektrisk kaffekværn, hvis du vil kunne kværne bønnerne med nøjagtighed. En elektrisk kaffekværn har typisk flere indstillinger end en manuel kaffekværn, og samtidig sikrer den et mere ensartet resultat. Det betyder, at du får nemmere ved at opnå den helt rigtige formalingsgrad af dine kaffebønner med en elektrisk kaffekværn.

Når du skal vælge kaffekværn, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken kaffetype du skal brygge, samt hvilken bryggeform du bruger. Stempelkaffe skal eksempelvis være grovere end filterkaffe, som skal være en smule finere. Espresso skal være helt fint, og derfor er det en god idé at vælge en kaffekværn med forskellige justeringsmuligheder, så du opnår den helt rigtige grovhed i den formalede kaffe.

Der er forskel på elektriske kaffekværne og espressokværne. Elektriske kaffekværne kan anvendes til flere former for kaffe, mens espressokværne primært egner sig til espresso, som navnet indikerer. Det betyder blandt andet, at den kan kværne bønnerne helt fint, ligesom den kan male kaffen direkte ned i portafilteret.

Du kan få elektriske kaffekværne i alle prisklasser – fra de helt billige modeller, der koster under 200 kr. til de dyre modeller, som koster 2.000 kr. og derover. Du bør derfor gå efter den kaffekværn, som passer til dit behov, samt overveje hvor meget du skal bruge den. Hvis du har et stort behov, kan du lige så godt investere i en ordentlig elektrisk kaffekværn til at starte med.