Bedste mælkeskummer
Find den bedste mælkeskummer til dit behov i vores købsguide herunder.

En mælkeskummer er uundværlig, hvis du holder af mælkeholdige kaffedrikke. Mælkeskummeren kan, som navnet antyder, bruges til at lave skummende mælk, som kan bruges til eksempelvis cappuccino og café latte. Mælkeskummeren fungerer ved, at den pisker luft ind i mælken, så den bliver tykkere og mere cremet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, er der ingen grund til at fortvivle. Vi har samlet en oversigt over de 6 bedste mælkeskummere på markedet lige nu – og vi anbefaler både de bedste automatiske og manuelle mælkeskummere.

Under hver model finder du specifikationer samt fordele og ulemper, så du får nemmere ved at finde den bedste mælkeskummer til dit behov. Du finder både Bodum-mælkeskummere samt mælkeskummere fra andre populære brands som Bialetti, Nordic Sense, Melitta og Ariete.

Bodum mælkeskummer

Bodum Latteo

En klassisk manuel mælkeskummer fra Bodum.

4.9/5 baseret på 20 anmeldelser


Specifikationer:

Mærke: Bodum
Type: Manuel mælkeskummer
Bredde: 15,6 cm
Farve: Sort
Højde: 18 cm
Dybde: 10 cm
Kapacitet: 0,25 liter

Kan bl.a. købes her:


Manuel Bodum-mælkeskummer i elegant design

Denne Bodum-mælkeskummer er et fremragende valg, hvis du i forvejen har en stempelkande fra Bodum – eller hvis du blot holder af at have så få elektriske apparater i hjemmet som muligt. Det har bestemt sin charme, at denne mælkeskummer ikke skal tilsluttes stikkontakten for at fungere.

Selvom den ikke skal sluttes til strøm, kræver det ikke hårdt arbejde at forvandle mælken til en let og cremet skum. Det tager blot 30 sekunder, og det fungerer ved, at du presser ned på grebet, indtil mælken har den rette konsistens og luftighed.

Tåler både mikroovn og opvasker

En af de største fordele ved at vælge en manuel Bodum-mælkeskummer er, at den tåler både mikroovn og opvasker. Den er derfor i mange tilfælde nemmere end en elektrisk mælkeskummer, da der er mindre arbejde forbundet med rengøringen.

Hvis du foretrækker skummen lun, skal du blot afmontere låget, putte den i mikroovnen og varme mælken. Når mælken har den rigtige temperatur, tager du den ud af mikroovnen og sætter låget på igen – og du er klar til at piske mælken, så den bliver cremet og luftig. Du kan derfor både bruge denne Bodum-mælkeskummer til kold og varm skum.

Hvorfor vælge Bodum Latteo?

Bodum Latteo er den bedste mælkeskummer til dig, der foretrækker en manuel model. Den er fremstillet af robuste materialer, og den er utroligt nem at rengøre, da den tåler opvasker. Foretrækker du varm skum, kan du putte den i mikroovnen, hvis blot du fjerner låget først.

Den er fremstillet af robuste materialer og minder om Bodums stempelkande, rent designmæssigt – og den passer derfor perfekt sammen med den. Det tager kun 30 sekunder at piske mælken, så den bliver cremet, luftig og lækker. Perfekt til alle former for mælkeholdige kaffedrikke samt chokolademælk.


Grunde til at købe den:

 • Den bedste mælkeskummer til dig, der foretrækker en manuel model
 • Ideel til cappuccino, café latte, mokka og varm kakao
 • Fremstillet af robuste materialer
 • Tåler mikrobølgeovn samt opvaskemaskine

Grunde til at lade være:

 • Kan ikke stilles direkte på kogepladen

Den bedste mælkeskummer fra Bialetti

Bialetti Soft Cream

Den bedste elektriske mælkeskummer til kaffespecialiteter.

4.5/5 baseret på 29 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Elektrisk mælkeskummer
Mærke: Bialetti
Højde: 19 cm
Bredde: 12,5 cm
Dybde: 15,5 cm
Vægt: 1,27 kg
Kapacitet: 300 ml

Kan bl.a. købes her:


Elektrisk mælkeskummer i stilfuldt design

Bialetti Soft Cream er blandt de absolut bedste mælkeskummere på markedet. Her er tale om en elektrisk mælkeskummer, som er perfekt til varmt mælkeskum. Den kan lave lækkert, luftigt og cremet mælkeskum i løbet af ingen tid – helt perfekt til din cappuccino, café latte, varm chokolade eller andre mælkeholdige drikke.

Der medfølger to piskere til denne mælkeskummer, så du både kan lave lækkert, varmt og cremet skum eller varm mælk uden skum, afhængigt af hvad du foretrækker. Den er oplagt, hvis du kan lide cappuccino eller café latte, og du i forvejen har en espressokande, stempelkande eller espressomaskine.

Autosluk og non-stick belægning

Da der er tale om en elektrisk mælkeskummer, skal du blot klikke på én enkelt knap, hvorefter du får lækker og cremet mælkeskum. Du kan både skumme almindelig mælk, kakaomælk samt forskellige typer af plantemælk.

Mælkeskummeren har autosluk-funktion, så den automatisk slukker, hvis du glemmer det. Herudover har den en non-stick belægning, som gør det nemt at klare rengøringen efterfølgende. Du bør dog være opmærksom på, at den ikke tåler opvasker, hvorfor du skal rengøre den i hånden.

Hvorfor vælge Bialetti Soft Cream?

Du bør vælge Bialetti Soft Cream-mælkeskummeren, hvis du går op i kvalitet og design. Den fås både i hvid, sort og sølvgrå, og vi har valgt at fremhæve den sidste, da den passer perfekt ind i ethvert køkken. Har du i forvejen en espressokande fra Bialetti, passer denne perfekt sammen med.


Grunde til at købe den:

 • Elektrisk mælkeskummer
 • Autosluk-funktion
 • Non-stick belægning
 • Fremragende pris
 • Lækkert og stilfuldt design fra Bialetti

Grunde til at lade være:

 • Tåler ikke opvasker

Bialetti Tuttocrema

En smuk manuel mælkeskummer til den kvalitetsbevidste.

4.6/5 baseret på 20 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Manuel mælkeskummer
Kapacitet: 6 kopper
Mærke: Bialetti
Non-stick belægning: Ja

Kan bl.a. købes her:


Blandt de bedste manuelle mælkeskummere på markedet

Bialetti Tuttocrema er blandt de absolut mest populære og bedste mælkeskummere på markedet. Den er nem og praktisk at bruge, og den har en kapacitet på, hvad der svarer til mælkeskum til 6 kopper kaffe.

Du kan opvarme mælken ved at stille den direkte på kogepladen, hvorefter du skruer op, indtil mælken har den rigtige temperatur. Efterfølgende fjerner du den fra varmekilden, fører mælkefilteret op og ned, indtil mælken har den helt rigtige konsistens. Det tager omkring 30 sekunder.

Stilfuldt design fra italienske Bialetti

Som altid med produkter fra italienske Bialetti, er denne mælkeskummers design noget for sig selv. Den er utroligt stilfuld, og den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som gør, at den kan holde i mange år, selvom du bruger den ofte.

Vi har fremhævet modellen i sort, da den passer ind i de fleste hjem. Vær opmærksom på, at mælkeskummeren har bedst af at blive vasket op i hånden. Den har en non-stick belægning, som gør, at mælkeresterne ikke sidder fast – og det gør det nemmere at rengøre den.

Hvorfor vælge Bialetti Tuttocrema?

Bialetti Tuttocrema er den bedste mælkeskummer til dig, der ønsker et stringent design, som samtidig skiller sig ud. Her er tale om en manuel mælkeskummer, hvorfor den ikke skal tilsluttes strøm – og det kan i mange tilfælde være en fordel.

Du kan varme mælken op ved at stille mælkeskummeren direkte på kogepladen, men vær opmærksom på, at den ikke tåler induktion. Kanden har et varmeresistent nylonhåndtag og et dobbelt skummefilter, som sikrer dig en ekstra tyk creme.


Grunde til at købe den:

 • Kapacitet på op til 6 kopper
 • Non-stick belægning
 • Stilfuldt design
 • Kan anvendes på gas, el eller keramisk komfur
 • Nem at rengøre
 • Fornuftigt prisleje

Grunde til at lade være:

 • Virker ikke til induktion

Nordic Sense

En fremragende elektrisk mælkeskummer i stilrent design.


Specifikationer:

Type: Elektrisk mælkeskummer
Kapacitet: 150 ml skum / 300 ml varm mælk
Længde: 18,3 cm
Bredde: 12,4 cm
Højde: 19,6 cm
Effekt: 550 W

Kan bl.a. købes her:


Elegant mælkeskummer i nordisk design

Denne model fra Nordic Sense er den bedste mælkeskummer, hvis du foretrækker et stilrent og stringent design uden nogle overflødigheder. Her får du en virkelig elegant mælkeskummer, som er perfekt til luftig og cremet mælkeskum. Den kan både tåle kold og varm skumning samt opvarmning af mælken.

Den bruger kun 90 sekunder på at lave det helt perfekte mælkeskum til din cappuccino, café latte, macchiato eller en anden mælkeholdig kaffedrik. Du kan også forsøge at lave latte art med den, ligesom du kan bruge den til koldskumning, hvis du foretrækker frappé, ice latte eller milkshakes.

Non-stick belægning sikrer nem rengøring

Det er utroligt nemt at rengøre denne mælkeskummer, selvom den ikke tåler opvasker. Den har en non-stick belægning, så du blot skal skylle den og rense efter med en opvaskebørste, når du skal rengøre den. Herudover har den et praktisk håndtag, som er udstyret med to knapper.

Knapperne har henholdsvist en blå og en rød lysindikator, som viser, hvilket program du har sat i gang. Under låget kan du følge med i skumningsprocessen, og mælkeskummeren slukker automatisk, når programmet er færdigt.

Hvorfor vælge Nordic Sense mælkeskummer?

Nordic Sense er den bedste mælkeskummer til dig, der ønsker en nydelig og æstetisk mælkeskummer, der oser af kvalitet. Den er fremstillet af rustfrit stål, og den er gjort i et virkelig smukt design, som passer ind i ethvert køkken.

Den er velegnet til både varm og kold mælkeskum, og den kan ligeledes bruges til opvarmning. Den er nem at rengøre, da den har en non-stick belægning, der gør, at mælkeskummet ikke hænger fast, når du er færdig med at skumme. Alt i alt et virkelig godt bud på den bedste mælkeskummer.


Grunde til at købe den:

 • Elegant og stilfuld mælkeskummer
 • Fremstillet af robuste materialer
 • Non-stick belægning sikrer nem rengøring
 • Kan både skumme og opvarme
 • Autosluk-funktion

Grunde til at lade være:

 • Kan ikke tåle opvasker

Melitta Cremio er en fremragende mælkeskummer.

Melitta Cremio 2

Nem og brugervenlig elektrisk mælkeskummer fra Melitta.


Specifikationer:

Type: Manuel mælkeskummer
Kapacitet: 6 kopper
Mærke: Bialetti
Non-stick belægning: Ja

Kan bl.a. købes her:


En nem og brugervenlig mælkeskummer

Melitta Cremio 2 er en nem og brugervenlig mælkeskummer, som kan forvandle både varm og kold mælk til lækkert, cremet mælkeskum i løbet af ingen tid. Den egner sig til alle mælkeholdige drikke, og den kan samtidig piske mælkeskum til desserter, hvis du ønsker et lettere alternativ til flødeskum.

Du kan varme mælken op på et øjeblik, uden den brænder på. Det eneste, det kræver, er, at du tilslutter stikkontakten og tænder for maskinen. Den er ideel til både kaffe- og kakaoelskere, og den er nem at arbejde med.

Autosluk og nem rengøring

Beholderen på denne mælkeskummer er fremstillet af et non-stick materiale, så den er nem at rengøre, selvom du ikke må putte den i opvaskemaskinen. Til gengæld kan du både putte piskeren og låget i opvaskeren, hvilket sikrer dig en hurtig rengøring.

Cremio har desuden autosluk, hvilket betyder, at den automatisk går ud, hvis du glemmer at slukke for den. Du kan både lave varm og kold mælkeskum, og det tager ingen tid – typisk har du cremet mælkeskum i løbet af 30 sekunder.

Hvorfor vælge Cremio 2.0?

Cremio 2.0 er den bedste mælkeskummer til dig, der ønsker en nem og brugervenlig mælkeskummer uden nogle ekstrafunktioner, som blot gør den vanskelig at håndtere. Den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, og den er nem at rengøre, da flere dele tåler opvasker.

Designet er en smule kedeligt, men du får meget for pengene, da den er virkelig god til at skumme mælken. Du kan have frisk, lækker og cremet mælkeskum til dine mælkeholdige kaffedrikke eller kakao i løbet af blot 30 sekunder.


Grunde til at købe den:

 • Overkommeligt prisleje
 • Non-stick beholder
 • Dele tåler opvaskemaskine
 • Kan både lave kold og varm mælkeskum

Grunde til at lade være:

 • Ikke den mest æstetiske mælkeskummer
 • Føles en smule plastikagtig

En god vintage mælkeskummer fra Ariete.

Ariete Vintage

Elektrisk vintage mælkeskummer med inspiration fra 50’erne.


Specifikationer:

Type: Manuel mælkeskummer
Kapacitet: 6 kopper
Mærke: Bialetti
Non-stick belægning: Ja

Kan bl.a. købes her:


En vintage mælkeskummer, der fungerer perfekt

Denne mælkeskummer fra Ariete har et fantastisk og flot vintage design, der tager sig godt ud i ethvert køkken – såvel det klassiske som det moderne. Mælkeskummeren har en kapacitet på 140 ml samt 250 ml, hvis der er tale om varmt mælk.

Hvis du i forvejen har nogle af de øvrige vintage elementer fra Arietes Vintage-serie, så kan du skabe et gennemført look i dit køkken, der skriger af 50’erne. Helt sikkert et oplagt valg, hvis du er på udkig efter en lækker mælkeskummer, der skiller sig ud.

Non-stick belægning gør den nem at rengøre

Som med de fleste øvrige mælkeskummere, vi har anbefalet i denne oversigt over de bedste mælkeskummere på markedet, har Ariete Vintage en non-stick belægning. Det gør den nem at rengøre, da mælken ikke sidder fast, når den er hældt ud.

Herudover kan du vælge mellem flere forskellige farver, afhængigt af dine specifikke præferencer. Vi har valgt at fremhæve en sart blå model, da den virkelig skriger af 50’er-vibe, og den passer godt ind i det traditionelle køkken.

Hvorfor vælge Ariete Vintage?

Ariete Vintage er den bedste mælkeskummer til dig, der ønsker en nem og brugervenlig mælkeskummer, som skiller sig ud. Her er tale om en elektrisk mælkeskummer, som har fået masser af anerkendelse med på vejen – blandt andet fra Kitchenone.dk, hvor den scorer 4.7 ud af 5 stjerner fra kunderne.

Herudover får du alt, hvad du behøver med denne mælkeskummer. Den kan det, den skal – og den er god til det. Vælg denne mælkeskummer, hvis du ønsker det bedste af det bedste, og du ikke har noget imod, at den ikke tåler opvasker.


Grunde til at købe den:

 • Flot vintage look fra Ariete
 • Fremstillet af robuste materialer
 • Er virkelig god til at skumme mælk
 • Fås i tre forskellige farver
 • Non-stick belægning sikrer nem rengøring

Grunde til at lade være:

 • Designet appellerer ikke til alle

Hvordan vælger jeg den bedste mælkeskummer?

Før du investerer i en mælkeskummer, bør du spørge dig selv, hvad du leder efter. Den bedste mælkeskummer er naturligvis den, der laver det bedste skum, men det kommer i høj grad også an på dine personlige præferencer. Den model, der er den bedste mælkeskummer for andre, er ikke nødvendigvis den bedste mælkeskummer for dig.

Her er det ikke udelukkende kvaliteten af mælkeskummet, der er afgørende. Design, brugervenlighed og indstillingsmuligheder er alle afgørende for, hvilken model der er den bedste mælkeskummer i lige netop dit tilfælde.

Du bør derfor gøre dig en række overvejelser, før du går ud og investerer i en mælkeskummer. Herunder har vi samlet nogle af de faktorer, der kan have indflydelse på, hvilken der er den bedste mælkeskummer til dig og dit konkrete behov. Når du har overvejet nedenstående faktorer, er du godt på vej til at finde den bedste mælkeskummer til dit behov.

Er en manuel eller elektrisk model den bedste mælkeskummer?

Først og fremmest skal du finde ud af, om du foretrækker en manuel eller en elektrisk mælkeskummer. Der er fordele og ulemper ved begge modeller, og det afhænger i høj grad om, hvor meget arbejde du vil lægge i skumningen.

Hvis du vælger en elektrisk mælkeskummer, er du som regel sikret et perfekt resultat hver gang. Du kan vælge en elektrisk mælkeskummer, som både kan skumme varm og kold mælk, og som samtidig kan opvarme mælken for dig, hvis du har behov for det.

Til gengæld skal du gøre en elektrisk mælkeskummer ren i hånden efterfølgende, da den sjældent tåler maskinvask. Du kan dog få modeller, hvor nogle af delene kan tåle at komme i opvaskeren, men det er langt fra alle modeller.

Vælger du en manuel mælkeskummer, kan den typisk godt tåle at komme i opvaskemaskinen. Til gengæld kræver det lidt mere af dig, når mælken skal skummes, selvom det sjældent er særligt besværligt. Du presser blot ned på skummeren, hvorefter den gør arbejdet for dig i løbet af mellem 30 sekunder og ét minut.

Hvilke funktioner har den bedste mælkeskummer?

Når du har besluttet dig for, om du skal have en elektrisk eller en manuel mælkeskummer, skal du vurdere, hvilke funktioner mælkeskummeren skal have. En manuel mælkeskummer kan enten opvarme mælken ved at stille den på en kogeplade eller komme den i mikroovnen.

Hvis du ikke har en mikroovn, bør du sikre dig, at din mælkeskummer kan tåle at blive stillet på kogepladen. Her vil Bodums mælkeskummer ikke være noget oplagt valg, da den ikke kan tåle at blive placeret direkte på kogepladen. Bodums modeller er desuden blandt de bedste mælkeskummere på markedet.

Vælger du en elektrisk mælkeskummer, kan du blandt andet overveje, om den skal have autosluk-funktion, samt hvorvidt den skal kunne opvarme mælken eller ej. Det smarteste er at vælge en elektrisk mælkeskummer, som kan opvarme mælken, hvis du vil have den letteste løsning. En elektrisk model er den bedste mælkeskummer til dig, der ikke ønsker at skumme mælken ved håndkraft.

Hvilket design har den bedste mælkeskummer?

Når du har besluttet dig for, hvilke funktioner din mælkeskummer skal have, kan du begynde at lede efter den bedste mælkeskummer til dit behov. Der finde mange forskellige modeller, og du kan enten gå efter en, som skiller sig ud, eller en, som ikke gør det store væsen ud af sig selv.

Ønsker du en mælkeskummer, som skiller sig ud, kan du eksempelvis vælge Arietes mælkeskummer fra Vintage-serien. Den har et smukt og æstetisk 50’er-look, som helt sikkert vil hæve hyggeniveauet i køkkenet, eller hvor du nu placerer din mælkeskummer. Dette er helt sikkert en af de bedste mælkeskummere på markedet.

Du kan også vælge en mere simpel og stringent model, som ikke gør så meget ud af sig selv. Det kunne eksempelvis være mælkeskummeren fra Nordic Sense, som er utroligt lækker og simpel – og den passer perfekt ind i de fleste hjem.

Hvordan får jeg det bedste mælkeskum?

Mælkeskummets kvalitet afhænger i høj grad af, hvilken type mælk du vælger. Mælken bliver skummet ved, at der bliver pustet damp ind i mælken. Dette skaber nogle små luftbobler, som omkranses af tynde skaller protein, hvorimellem der løber små kanaler.

Det er disse små kanaler, der gør, at skummet ikke falder sammen igen. Det skyldes, at fedtdråberne fra mælken sætter sig fast – og det betyder, at du bør bruge så fed mælk som muligt, når du skal lave mælkeskum. Du bør af samme årsag ikke anvende skummetmælk, selvom navnet ellers lyder oplagt.

Fedtindholdet i mælken har en stor betydning for, hvordan konsistensen i mælkeskummet bliver. Jo federe en mælk, du vælger, desto mere stabilt bliver skummet. Herudover bør du vælge homogeniseret mælk, da det giver et bedre resultat. Det skyldes, at uhomogeniseret mælk har større fedtdråber, som får mælken til at falde sammen.

Hvad kan mælkeskum bruges til?

Der findes mange mælkeholdige kaffedrikke, som du kan bruge en mælkeskummer til at gøre endnu mere lækre. Café latte, cappuccino, macchiato er alle kaffespecialiteter, som gør brug af mælkeskum – og her er en mælkeskummer stort set uundværlig. Brug en af de modeller, vi anbefaler som den bedste mælkeskummer, hvis du vil have et godt resultat med en lækker cremet mælk.

Café latte: Café latte er en mild kaffevariant med et højt mælkeindhold – og her er mælkeskummen en væsentlig del af oplevelsen. Typisk består en café latte af ét eller to skud espresso, som er toppet med en god portion mælk, hvorpå der lægges et lag af mælkeskum, som gør kaffen mere drikkevenlig og cremet.

Cappuccino: Cappucciono er en sød kaffespecialitet, som består af lige dele espresso, mælk og skum. Du bør bruge en fed mælk til denne type kaffe, og den kan desuden være delikat, hvis den er toppet med et drys chokolade.

Cortado: Cortado minder på mange måder om en café latte. Den består af to skud espresso, som toppes af sødmælk, men der skal typisk ikke skum på. Den har en kraftigere smag end en café latte.

Mocha: Mocha er en blanding af chokolade og kaffe – eller nærmere varm chokolade og cappuccino. Man fremstiller en mocha ved at mikse ét shot espresso med kakaopulver, hvorefter der tilsættes mælk og mælkeskum.

Espresso: Espresso er grundessensen af de fleste kaffespecialiteter. Den brygges under tryk, som presser smagsstoffer og olier ud af bønnerne, hvilket giver en mere koncentreret smag. Det er muligt at brygge espresso på alle former for kaffebønner.

Double-espresso: Dette er det samme som en almindelig espresso, bortset fra at der, som navnet antyder, er tale om en kop med to skud espresso i. Det er således en stærkere variant af den almindelige espresso.

Americano: Americano er en kaffespecialitet, der består af en double-espresso, som er toppet med varmt vand. Den kan være en smule bitter i smagen, hvorfor det er en kaffedrik, som primært foretrækkes af dem, der kan lide stærk kaffe.

Spørgsmål og svar

Der findes to typer af mælkeskummere – elektriske og manuelle. Fremgangsmåden for skumningen er forskellige fra model til model, men som udgangspunkt fungerer mælkeskummeren ved, at mælken bliver pisket, så der opstår små luftlommer i mælken. Det giver den en cremet konsistens, så den passer perfekt til mælkeholdige kaffedrikke som café latte, mocha og macchiato.

Der findes mange forskellige mælkeskummere, men som udgangspunkt skal du først og fremmest beslutte dig for, om den skal være manuel eller elektrisk. Vælger du en elektrisk mælkeskummer, anbefaler vi Bialetti Soft Cream som den bedste mælkeskummer. Vil du hellere have en manuel model, er Bodum Latteo eller Bialetti Tuttocrema blandt de bedste mælkeskummere.

Prisen for en mælkeskummer afhænger af mange forskellige faktorer, men de kan fås typisk i et prisleje fra omkring 150 kr. til 1.000 kr. De manuelle mælkeskummere er de billigste, mens de elektriske modeller typisk koster mere.