Kaffemaskine med kværn
En kaffemaskine med kværn er et nemt, praktisk og delikat valg.

I nedenstående kaffemaskine med kværn test anbefaler vi både traditionelle kaffemaskiner med kværn samt espressomaskiner med kværn. Vi har udvalgt kaffemaskinerne på baggrund af deres specifikationer samt anmeldelser fra brugere og tredjepartstjenester.

Princess Grind and Brew Roma er en fremragende kaffemaskine med integreret kværn.

Princess Grind and Brew Roma

En prisvenlig og stilsikker kaffemaskine med kværn.


Specifikationer:

Type: Kaffemaskine med kværn
Automatisk sluk: Ja
Timerfunktion: Ja
Drypstop: Ja
Justering af kaffestyrke: Ja
Beholder: 200 g
Vægt: 6,5 kg

Kan bl.a. købes her:


En prisvenlig og stilsikker kaffemaskine med kværn

Hvis du leder efter en budgetvenlig og nem kaffemaskine med kværn, så bør du overveje Princess Grind and Brew Roma. Her får du virkelig meget for pengene, og så ser den også hamrende godt ud med en lækker finish i rustfrit stål.

Du bør vælge denne kaffemaskine med kværn, hvis du ønsker en god og pålidelig model, som kan holde i mange år. Den er nem, da du blot skal fylde bønner i beholderen, hvorefter den automatisk kværner dem, når du har brug for det.

Bryg op til 10 kander kaffe ad gangen

Du kan brygge én kop kaffe ad gangen til dig selv, men den kan også brygge hele kander, hvis du har gæster på besøg. Den kan brygge mellem 2 og 10 kopper ad gangen, og den brygger kaffen ved en optimal temperatur på 70°C, så du altid er sikret en god smagsoplevelse, hvor både duft og smag kommer til sin ret.

Denne kaffemaskine med kværn har et varmelegeme, som kaffekanden står på. Her kan kaffen holde sig varm i helt op til 35 minutter, hvilket er praktisk, når du eksempelvis brygger kaffe om morgenen inden et bad.

Hvorfor vælge Princess Grind and Brew Roma?

Princess Grind and Brew Roma kan det hele – den kan både kværne bønnerne og brygge formalet kaffe, hvis du ønsker det. Alt i alt, en nem og brugervenlig kaffemaskine med kværn, som du helt sikkert vil blive glad for, såfremt du blot skal brygge traditionel kaffe til familie og venner.

Prisen er aldeles rimelig, og du får meget for pengene. Den er fremstillet af robuste materialer med en lækker finish i rustfrit stål. Denne kaffemaskine med kværn passer ind i ethvert køkken, og den vil helt sikkert være et godt valg, hvis du ønsker et prisvenligt, dog luksuriøst alternativ til den traditionelle filterkaffemaskine.


Grunde til at købe den:

 • Meget overkommelig pris
 • Brygger mellem 2 til 10 kopper
 • Har en indbygget kaffekværn
 • Lækkert design i rustfrit stål
 • Optimal bryggetemperatur på 70°C
 • Vælg selv kaffekværnens grovhed
 • Holder kaffen varm i 35 minutter

Grunde til at lade være:

 • Kan kun brygge traditionel kaffe

Princess Grind and Brew Roma er en fremragende kaffemaskine med integreret kværn.

Severin 4810

En prisvenlig og stilsikker kaffemaskine med kværn.


Specifikationer:

Type: Kaffemaskine med kværn
Aromakontrol: Ja
Automatisk sluk: Ja
Timerfunktion: Ja
Højde: 43 cm
Bredde: 21,5 cm
Dybde: 31,5 cm
Effekt: 1000 watt
Materiale: Rustfrit stål

Kan bl.a. købes her:


En solid kaffemaskine med kværn, der kan det, den skal

Severin 4810 er blandt de nyeste modeller fra Severin. Denne kaffemaskine med kværn kan det, den skal – og ikke mere end det. Her er tale om en traditionel kaffemaskine med kværn, hvorfor det altså ikke er en espressomaskine, som kan lave forskellige kaffespecialiteter.

Selvom det måske lyder som en ulempe, at den kun kan brygge traditionel kaffe, så er det i de fleste en helt ideel model. Hvis du er på udkig efter en simpel kaffemaskine med kværn, som kan brygge friskmalet og velsmagende kaffe, så er denne model oplagt.

Masser af indstillinger

Du skal blot påfylde kaffebønnerne, og så sørger Severin 4810 for at male bønnerne for dig. Bønnebeholderen har en kapacitet på 200 gram kaffebønner, og du kan selv justere malingen, så din kaffe bliver nøjagtigt, som du vil have den.

Hvis du løber tør for kaffebønner, så kan den også klare færdigmalet kaffe. Du behøver derfor ikke at gå på kompromis, når du vælger denne kaffemaskine med kværn. Du indstiller nemt, hvordan din kaffe skal være, på LCD-displayet på kaffemaskinens front.

Her har den desuden en timerfunktion, så du kan indstille den til, hvornår den skal brygge kaffe. Den er ligeledes udstyret med en autosluk-funktion, så du ikke risikerer, at den står tændt, når du ikke er i nærheden.

Hvorfor vælge Severin 4810?

Du bør vælge denne model, hvis du ønsker en nem og brugervenlig kaffemaskine med kværn, der kan det, den skal og lidt til. Her får du meget for pengene, og du kan vælge forskellig indstillinger på LCD-displayet. er kan du finjustere bønnernes grovhed, ligesom du kan indstille, hvor mange kopper den skal brygge.

Alt i alt en virkelig god kaffemaskine med kværn, hvor du får meget for pengene. Den er udstyret med alle de funktioner, du forventer af en kaffemaskine i denne prisklasse – og den slukker automatisk, hvis du selv glemmer det. Den har en indbygget timerfunktion, så du kan indstille, hvornår den skal brygge kaffe – og det sker helt automatisk.


Grunde til at købe den:

 • Kaffemaskine med kværn
 • Detaljer i rustfrit stål
 • LCD-display med timerfunktion
 • Automatisk sluk-funktion
 • Lækkert design
 • Overkommelig pris

Grunde til at lade være:

 • Kan kun brygge traditionel kaffe

Electrolux Explore er en luksuriøs kaffemaskine med kværn samt et væld af funktioner.

Electrolux Explore 6

En prisvenlig og stilsikker kaffemaskine med kværn.


Specifikationer:

Type: Kaffemaskine med kværn
Antalvarmelegemer: 1
Aromakontrol: Ja
Timerfunktion: Ja
Drypstop: Ja
Garanti: 1 år
Effekt: 920 W
Vægt: 4,5 kg

Kan bl.a. købes her:


Et luksuriøst valg fra Electrolux

Explore 6 er en kaffemaskine med kværn fra Electrolux. Den indbyggede kværn gør det nemt for dig at brygge friskmalet kaffe, der smager fremragende. Den er udstyret med et digitalt display, hvor du kan justere forskellige indstillinger.

Selvom her er tale om en traditionel kaffemaskine med kværn, er der nemlig ikke sparet på funktionerne. Du kan blandt andet styre timerfunktionen, så du kan indstille den til at brygge kaffe på et tidspunkt, som passer til dig – eksempelvis om morgenen, inden du skal på job.

Autosluk, afkalkningsindikator og drypstop

Du kan brygge mellem 2 og 10 kopper kaffe på denne kaffemaskine med kværn. Den er desuden udstyret med en autosluk-funktion, så den slukker automatisk efter 40 minutter. En praktisk funktion, hvis du hører til den glemsomme type.

Herudover er der en afkalkningsindikator, som lyser, når det er på tide at afkalke kaffemaskinen. Den har også en drypstop-funktion, så du kan hælde kaffe op, før maskinen er færdig med at brygge. Smart, hvis du er utålmodig eller har kaffehungrende gæster på besøg.

Hvorfor vælge Electrolux Explore?

Alt i alt er Electrolux Explore en virkelig god og effektiv kaffemaskine med kværn, som er perfekt til dig, der elsker kaffe. Du får meget for pengene, og den har alle de funktioner, du har behov for i en kaffemaskine med kværn.

Den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, der dog kan virke en smule plastikagtige. Du får med denne kaffemaskine en god og stabil model, som kan holde i mange år og med garanti vil pynte i dit køkken.


Grunde til at købe den:

 • Kaffemaskine med kværn
 • Udstyret med et digitalt display
 • Kan brygge mellem 2 og 10 kopper kaffe
 • Autostop, drypstop og timerfunktion

Grunde til at lade være:

 • Ingen ledningsoprul
 • Føles en smule plastikagtig

Med Sage Barista Pro får du ikke bare en kaffemaskine med kværn, men alle nødvendige features til at brygge alle kaffespecialiteter.

Sage Barista Pro

En smuk og luksuriøs espressomaskine af professionel kvalitet.


Specifikationer:

Type: Espressomaskine med kværn
Antal varmelegemer: 1
Indbygget kaffekværn: Ja
Steam-funktion: Ja
Mælkebeholder: Ja
Kopvarmer: Ja
Display: LCD
Materiale: Rustfrit stål
Beholder: 227 g
Effekt: 1680 W
Kapacitet: 2 liter

Kan bl.a. købes her:


En smuk og luksuriøs espressomaskine af professionel kvalitet

Sage Barista Pro er en smuk kaffemaskine med kværn. Med denne espressomaskine kan du lave en perfekt kop kaffe på niveau med dem, du kan købe hos de mest eksklusive kaffebarer. Den har en lækker finish i rustfrit stål, der gør, at den passer ind i ethvert køkken.

Du er sikret den ideelle kop kaffe hver gang, da kaffemaskinen har en integreret kaffekværn, som sikrer dig den absolut bedst smag og aroma, når du brygger kaffe på den. ThermoJet opvarmning teknologien gør, at kaffen er klar til at blive brygget på bare 3 sekunder.

Det betyder, at du kan have en kop friskmalet kaffe klar på ingen tid, uanset om du selv skal have en kop kaffe, eller huset er fyldt med gæster. Denne kaffemaskine med kværn har en indbygget LCD-skærm, så du nemt kan indstille dosering afhængigt af dine præferencer.

Kan brygge alle slags kaffespecialiteter

Hvis du vil have en café latte, espresso eller filterkaffe, skal du blot indtaste det på touchpanelet, hvorefter Sage Barista Pro klarer arbejdet for dig til perfektion. Filterholderen har en kapacitet på 19-22 gram, som sikrer dig en kop kaffe med fuld smag.

Herudover sørger maskinen for, at vandet har den helt rigtige temperatur +/– 2° C. Skal du brygge mælkeholdige kaffevarianter, er det intet problem med den indbyggede mælkedyse, der samtidig giver dig mulighed for at skabe den smukkeste latte art.

Hvorfor vælge Sage Barista Pro?

Du bør vælge Sage Baristo Pro, hvis du ikke kan nøjes. Den er det oplagte valg, hvis du vil have det bedste af det bedste til køkkenet derhjemme. Her er tale om en fuldautomatisk espressomaskine, som er fremstillet af kvalitetsmaterialer.

Den har et æstetisk udseende, og den kommer med et væld af praktiske funktioner – mælkeskummer, integreret kaffekværn og alt det andet, der hører sig til en espressomaskine af absolut topkvalitet. Den er klar blandt de bedste Sage-espressomaskiner på markedet.


Grunde til at købe den:

 • Kan brygge kaffe på barista-niveau
 • Æstetisk kaffemaskine af holdbare materialer
 • Integreret kaffekværn
 • Kan brygge både espresso, filterkaffe og latte
 • Klar til brygning på få sekunder
 • Indstil dosering på LCD-skærm

Grunde til at lade være:

 • Prisskiltet kan skræmme nogle væk

Melitta TS Smart kan connecte med din smartphone og brygge alle former for kaffe.

Melitta Barista TS Smart

Espressomaskine med kværn til dig, der elsker kaffe.


Specifikationer:

Type: Fuldautomatisk kaffemaskine med kværn
Mælkeskummer: Ja
Mælkebeholder: Ja
Kapacitet: 1.8 liter
Kaffebønnebeholder: 270 gram
Effekt: 1400 watt
Autosluk: Ja
Automatisk renseprogram: Ja
Indbygget kaffekværn: Ja

Kan bl.a. købes her:


Espressomaskine til dig, der elsker kaffe

Melitta Barista T Smart er en smart espresso- og kaffemaskine med kværn. Her får du alt, hvad du drømmer om, da den kan lave hele 18 forskellige kaffespecialiteter. Den er utroligt brugervenligt, og den er blandt andet udstyret med aromakontrol og automatisk slukfunktion.

Du kan nemt tilpasse din kaffe, så den bliver nøjagtigt, som du ønsker den – eller som dine gæster ønsker den. Kontrolpanelet er nemt at finde ud af, og du kan vælge mellem mange forskellige typer kaffe, ligesom du selv kan indstille intensiteten samt justere forholdet mellem vand og kaffe.

Nem rengøring og tilkobling af smartphone

Du kan brygge to kopper kaffe ad gangen, så du hurtigt kan servere frisk kaffe for dig selv eller dine gæster. Herudover kan du tilkoble Melitta Barista TS Smart til din smartphone, så du selv kan indstille og kreere opskrifter.

Samtidig er denne kaffemaskine med kværn utroligt nem at rengøre, da den har en indbygget indikator, der giver dig besked, når kaffemaskinen skal rengøres eller afkalkes. Det gør rengøringen langt nemmere, ligesom det sikrer at kaffemaskinen har en længere levetid.

Hvorfor vælge Melitta Barista TS Smart?

Du skal vælge Melitta Barista TS Smart, hvis du ikke kan nøjes med en almindelig kaffemaskine med kværn. Her får du alt, hvad du har behov for – og du kan lave alt fra espressoshots og americano til café latte og macchiato.

Kort sagt, så får du en fuldautomatisk og virkelig brugervenlig espressomaskine med kværn, når du vælger Melitta TS Smart. Den har et væld af forskellige funktioner, så du selv kan indstille den til at matche dine personlige præferencer.


Grunde til at købe den:

 • Espressomaskine med kværn
 • Kan brygge to kopper kaffe ad gangen
 • Justér selv kaffemængde og styrke
 • Automatisk aromakontrol og slukfunktion
 • Kan connecte med din smartphone
 • Elegant design i rustfrit stål

Grunde til at lade være:

 • En dyr model, hvis du bare vil have en traditionel kaffemaskine med kværn
 • Føles plastikagtig og pynter ikke ligefrem

DeLonghi Magnifica S Ecam er en brugervenlig espressomaskine med et lidt kedeligt udseende.

DeLonghi Magnifica S

Espressomaskine med kværn til dig, der elsker kaffe.


Specifikationer:

Type: Semiautomatisk espressomaskine med kværn
Mælkeskummer: Ja
Kaffebønnebeholder: 200 gram
Kapacitet: 1.8 liter
Effekt: 1450 watt
Direkte vandtilførsel: Nej
Autosluk: Ja
Automatisk renseprogram: Ja
Bredde: 23.8 cm
Dybde: 43 cm
Højde: 35.1 cm
Farve: Sort

Kan bl.a. købes her:


God og pålidelig model

DeLonghi Magnifica S er en espresso-/kaffemaskine med kaffekværn. Den sikrer dig en aromafyldt kaffeoplevelse med friskkværnet kaffe – og det er nemmere end nogensinde. Det er en simpel kaffemaskine, hvor du blot skal trykke på én enkelt knap for at brygge din favoritkaffe.

Du drejer blot den store runde knap på fronten af kaffemaskinen for at indstille kaffens aromaintensitet. Herudover er DeLonghi Magnifica S udstyret med en kopholder, vandfilter samt en manuel mælkeskummer, så du kan brygge cremet cappuccino.

Støjsvag model ed et lidt kedeligt udseende

Her er tale om en utroligt støjsvag kaffemaskine med kværn, hvilket er en fordel, uanset om du planlægger at have den stående i køkkenet, på kontoret eller et helt tredje sted. Den har hele 13 indstillingsmuligheder, så du kan brygge nøjagtigt den kop kaffe, du bedst kan lide.

Med DeLonghi Magnifica S kan du brygge én eller to kopper kaffe ad gangen. Den har desuden en ‘My Coffee’-funktion, som betyder, at kan huske dine favorit kaffer, hvorfor du ikke skal til at indstille den hver eneste gang, du skal brygge en kop kaffe.

Den har desværre et lidt kedeligt udseende, som egner sig bedre til kontormiljøer end hjemme i dit eget køkken. Hvis du kan leve med det, er den et oplagt valg, da den er utroligt nem og brugervenlig.

Hvorfor vælge DeLonghi Magnifica S?

Du bør vælge DeLonghi Magnifica S, hvis du ønsker dig en virkelig nem og brugervenlig espressomaskine med integreret kværn. Den kan brygge de fleste kaffespecialiteter, men du kan også justere den lige netop din smag – og den husker indstillingerne for dig.

Desværre har den et lidt kedeligt udseende, som passer bedre til et kontor end hjemme i køkkenet. Hvis du kan leve med det, får du en virkelig god espressomaskine til en fordelagtig pris.


Grunde til at købe den:

 • En prisvenlig espressomaskine med kværn
 • Kan brygge to kopper ad gangen
 • Indbygget mælkeskummer
 • Kan huske din favoritkaffe

Grunde til at lade være:

 • Ikke den pæneste model på markedet

Siemens TE655203RW EQ6

Fuldautomatisk espressomaskine med masser af indstillingsmuligheder.


Specifikationer:

Kaffekværn: Ja
Mælkeskummer: Ja
Drypbakke: Ja
Rengøringsprogrammer: Ja
Brugerprofiler: Ja
Display: Touch-skærm
Dobbeltbrygger: Ja
Medfølgende måleske/målebæger: Ja

Kan bl.a. købes her:


Fuldautomatisk kaffemaskine til den kræsne kaffedrikker

Siemens TE655203RW EQ6 en fuldautomatisk espresso-/kaffemaskine med kværn. Den har en mørkegrå front med et stort touch-display, hvor du kan definere en lang række forskellige indstillinger. Den er utroligt brugervenlig og nem at komme i gang med.

Maskinen giver dig mulighed for at brygge en lang række forskellige kaffevarianter ved ét tryk på touch-skærmen – blandt andet espresso, espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato, café au lait samt traditionel kaffe.

Masser af indstillingsmuligheder

Du kan også vælge ‘Special’-knappen, som giver dig mulighed for at brygge endnu flere forskellige former for kaffe. Det kan eksempelvis være americano, cortado og flat white. Du kan samtidig indstille både kopstørrelse og aromastyrke, før du går i gang med at brygge.

Indstillingerne kan desuden gemmes som standard, så du ikke skal til at justere kaffemaskinen, hver gang du skal have en kop kaffe. Hvis du laver en mælkeholdig kaffedrik, kan du indstille mængden af mælk – og det samme gør sig gældende med mængden af espresso.

Med denne kaffemaskine med kværn kan du vælge mellem 7 forskellige kaffestyrker. Du trykker blot på bønne-ikoner, hvorefter du kan vælge, hvilken styrke den skal være på – fra helt mild til AromaDouble Shot. AromaDouble Shot er til dig, der elsker stærk kaffe med masser af power.

Hvorfor vælge Siemens TE655203RW EQ6?

Alt i alt får du med Siemens TE655203RW EQ6 en elegant og stilren fuldautomatisk kaffemaskine med kværn, hvor der er lagt arbejde i at skabe en så brugervenlig oplevelse som muligt. Den er nem at finde ud af, uanset om du har erfaring med lignende modeller eller ej – og så er den desuden nem at rengøre takket være de indbyggede programmer.


Grunde til at købe den:

 • Masser af indstillinger
 • Nem at rengøre
 • Utroligt brugervenlig
 • Mælkeskummer og justering af aromastyrke

Grunde til at lade være:

 • Prisen kan skræmme dig væk
 • For mange indstillinger, hvis du blot skal bruge en kaffemaskine med kværn

Jura E8 (EB) 2020 PianoBlack

Den perfekte espressomaskine til kontoret.


Specifikationer:

Type: Espresso-/kaffemaskine med kværn
Mælkesystem: Ja – fuldautomatisk
Justerbar mælkeskum: Ja
Dobbelt shot-funktion: Ja
Varm vand funktion: Ja
Programmerbare kaffestyrker: 10

Kan bl.a. købes her:


Jura E8 EB 2020 er blandt de mest solgte espressomaskiner

Jura E8 EB 2020 er den nyeste model af E-serien. Den er blandt de mest solgte espressomaskiner til dato, og den har i denne udgave fået et designmæssigt løft, som gør, at den adskiller sig fra forgængerne. Både grumsbeholder og drypbakke er opdaterede, så de er nemmere at tømme og rengøre, hvilket er en stor fordel.

Kan brygge alle former for kaffe

Her får du en kaffemaskine med kværn, som kan brygge alle former for kaffe. Her har du mulighed for brygge helt op til 17 individuelt programmérbare kaffespecialiteter – og du kan både brygge kaffe med og uden mælk.

Du vælger blot, hvilken kaffevariant du ønsker at brygge, via touch-panelet på fronten. Du kan lave alt fra espressoshots til cappuccino og latte macchiato. Modellen er udstyret med et fluid-system, som gør det muligt at tilberede både store og små americanoer.

Hvorfor vælge Jura E8 EB 2020?

Når du anvender Jura E8, kan du virkelig mærke, at der er lagt vægt på at gøre den så brugervenlig som overhovedet muligt. Der er en række prædefinerede muligheder, som du kan vælge mellem – ristretto, espresso, kaffe, cappuccino, latte macchiato, flat white, mælkeskum og varmt vand.

Fælles for alle varianterne er, at du kan indstille både mængde, styrke og mælkeskum, før brygningen sættes i gang. Det giver dig mulighed for at lave netop den kop kaffe, der matcher din (og dine gæsters) individuelle smag.


Grunde til at købe den:

 • Lækkert design med smuk finish
 • Virkelig brugervenligt touch-display
 • Du kan lave alle former for kaffe
 • Integreret kværn til kaffebønnerne
 • Programmérbar kaffemængde og -styrke

Grunde til at lade være:

 • Prisen er i den høje ende
 • Kan være vanskelig at rengøre

Sådan vælger du den rigtige kaffemaskine med kværn

Der findes mange forskellige kaffemaskiner på markedet – nogle kaffemaskiner har en indbygget kværn, mens andre udelukkende kan brygge filterkaffe med formalede kaffebønner. En kaffemaskine med kværn kan være praktisk i en travl hverdag, eller hvis du bare bedre kan lide smagen af nymalede kaffebønner.

Hvis du leder efter en kaffemaskine med kværn, er der en række forhold, du skal være opmærksom på, hvis du vil sikre dig, at du vælger den helt rigtige model. Først og fremmest er det væsentligt, at den har en integreret kværn til bønnerne, men udover dette er der en række øvrige overvejelser, du bør gøre dig.

Skal jeg vælge en espresso- eller kaffemaskine med kværn?

Det første, du skal overveje, er, hvorvidt du skal købe en espresso- eller kaffemaskine med kværn. En kaffemaskine med kværn kan typisk udelukkende brygge traditionel kaffe, som du kender fra de modeller, der anvender formalede bønner.

Forskellen fra de traditionelle modeller er, at du ikke skal bruge formalede bønner til en kaffemaskine med kværn. Her skal du i stedet købe hele bønner, som kaffemaskinen automatisk sørger for at kværne for dig, når du har brug for det.

Det er en stor fordel, da det både er nemmere at opbevare hele bønner, men de giver også en langt bedre og mere frisk smag, når de er friskkværnede. Du skal blot fylde bønner i beholderen, hvorefter maskinen kværner dem for dig, når du skal have en kop kaffe.

Vælger du i stedet en espressomaskine med kværn, får du mulighed for at brygge flere forskellige kaffevarianter. Her kan du eksempelvis brygge espressoshots, americano og lignende, hvilket du ikke kan med en traditionel kaffemaskine med kværn.

Du har derfor flere muligheder for at brygge kaffespecialiteter, når du vælger en espressomaskine med kværn. Til gengæld er de ofte mere vanskelige at rengøre, ligesom de har langt flere indstillinger, du skal lære at kende – og så koster det typisk mere end en almindelig kaffemaskine med kværn, hvilket ligeledes kan være en ulempe.

I vores anbefalinger herover finder du både traditionelle kaffemaskiner med kværn, men vi har også inkluderet espressomaskiner. Det skyldes, at der generelt er flere espressomaskiner på markedet,

Hvilke fordele er der ved en kaffemaskine med kværn?

En kaffemaskine er et billigere alternativ end en fuldautomatisk espressomaskine – og den er langt nemmere at finde ud, da den kun kan brygge én slags kaffe. En traditionel kaffemaskine med kværn er derfor at foretrække, hvis du ikke har de store krav.

Dér, hvor traditionelle kaffemaskiner med kværn adskiller sig fra hinanden, er i deres øvrige funktionaliteter. Du kan få kaffemaskiner med kværn, som har alt fra drypstop til automatisk timerfunktion, så du kan indstille kaffemaskinen til at brygge på bestemte tidspunkter.

Typisk er funktionerne dog ganske sparsomme, hvis man sammenligner med espressomaskiner. Du skal derfor ikke tænke på lige så mange forskellige indstillinger, hvilket gør den mere simpel at anvende, så du nemt kan komme til at nyde en kop friskbrygget kaffe.

Alligevel kan det være en god idé at overveje, hvilket funktioner din kaffemaskine med kværn skal have. De mest almindelige funktioner er timerfunktion, autosluk og ‘hold kaffen varm’-funktion, som er praktisk hvis du brygger en kande, du planlægger at drikke over længere tid.

Hvilke funktioner skal din kaffemaskine med kværn have?

Herunder kan du læse en uddybende forklaring af nogle af de mere gængse funktioner, der gør sig gældende for almindelige kaffemaskiner med kværn. Typisk vil prisen stige, hvis du vælger flere funktioner, så du bør derfor afgøre med dig selv, hvorvidt du har behov for dem eller ej.

Timerfunktion: Hvis du ønsker at indstille din kaffe til at brygge kaffe på samme tidspunkt hver dag, er timerfunktionen uundværlig. Her kan du sikre, at der altid er friskbrygget kaffe, når du vågner, eller når du kommer hjem fra arbejde.

Integreret kværn: De fleste almindelige kaffemaskiner har ikke nogen kværn, men der er alligevel enkelte modeller med en integreret kværn. Fordelen ved en kaffemaskine med kværn er, at du får friskkværnet og -brygget kaffe, hvilket sikrer dig en langt bedre smag end formalet kaffe.

Glas- eller termokande: En termokande kan være en fordel, hvis du har mange gæster, eller hvis du brygger en hel kande kaffe til dig selv. Nogle modeller har integreret termokande, men det er ikke alle. Du bør derfor beslutte dig for, hvorvidt det er et krav eller ej, før du vælger din model.

Størrelsen på kanden: Hvis du brygger mange kopper kaffe ad gangen til dine gæster eller dig selv, er det en god idé at vælge en model med en stor kande. Typisk kan du brygge mellem 8-12 kopper kaffe på én kande, og en kapacitet på 1 liter er i de fleste tilfælde nok.

Drypstop: Hvis du elsker helt nymalet og -brygget kaffe, kan det være en fordel at vælge en kaffemaskine med drypstop. På den måde kan du skænke en kop kaffe, uden den resterende kaffe løber ud på panden. Drypstop findes i både automatisk og manuel udgave, og du bør derfor overveje, om du selv vil lukke af eller have maskinen til at gøre det for dig.

Sådan brygger du en god kop kaffe på en kaffemaskine med kværn

Der er mange forskellige forhold, der er afgørende, når du skal brygge kaffe på en traditionel kaffemaskinen. Selvom den typisk kun kan brygge én form for kaffe, er det eksempelvis væsentligt, at du ved, hvordan du doserer korrekt.

Herunder følger et overblik over nogle af de forhold, du bør være opmærksom på, hvis du vil sikre dig, at din kaffe lever op til den højeste standard. Det er værd at sætte dig grundigt ind i de enkelte faktorer, da de er afgørende for kvaliteten af din kaffe.

Vælg den rigtige dosering: Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du doserer din kaffe. Hvis du har en kaffemaskine med kværn, vil den automatisk dosere den friskmalede kaffe for dig, så her skal du blot vælge den rigtige indstilling.

Brug koldt vand: Du bør altid bruge koldt og frisk vand fra hanen, når du brygger din kaffe. På den måde sikrer du, at vandet er iltet, hvilket har en positiv indflydelse på kaffebønnernes smag. Hvis vandet står for længe, mister det ilten, og din kaffe vil blive flad i smagen.

Sørg for at rengøre maskinen: Det er essentielt, at du sørger for at holde din kaffemaskine ren. Du bør både vaske filter, kolbe og eventuelt filter, hvis du anvender en traditionel filterkaffemaskine. Herudover skal du lade den tørre, før du bruger den igen.

Afkalkning med jævne mellemrum: Hvis du ikke sørger for at afkalke din kaffemaskine med jævne mellemrum, vil det påvirke bryggetemperaturen, hvilket resulterer i en smag, som ikke er helt optimal. Sørg derfor for at afkalke den med jævne mellemrum. Der findes forskellige fremgangsmåder, men det er ofte en god idé at købe et afkalkningsmiddel hos producenten.

Vælg en kaffemaskine med drypstop: Hvis du elsker friskbrygget kaffe, kan det være en stor fordel at vælge en kaffemaskine med drypstop. Her har du mulighed for at skænke en kop kaffe, imens kaffemaskinen brygger, uden der ryger kaffe på varmelegemet. Du kan enten vælge automatisk drypstop, så maskinen registrerer, at du fjerner kanden, eller du kan vælge manuelt drypstop, hvor du selv kan lukke af.

Drik kaffen, mens den er varm: Kaffe smager bare bedre, når det er friskbrygget. Derfor bør du altid brygge én kop kaffe ad gangen, hvis du ønsker den absolut bedste aroma. Alternativt kan du vælge en kaffemaskine med termokande, som kan holde kaffen varm for dig. Den mest optimale temperatur er 80-85 grader.

Vælg en kaffemaskine med kværn: Du bør vælge en kaffemaskine med kværn, hvis du vil have den absolut bedste smag på din kaffe. Her sørger kaffemaskinen for automatisk at kværne bønnerne, når du har behov for dem – og det er en stor fordel. Alternativt kan du købe en grinder, så du selv kan kværne bønnerne, før du brygger kaffe. Det er dog mere tidskrævende end en kaffemaskine med kværn.

Hvilke alternativer findes der til en kaffemaskine med kværn?

Der findes masser af forskellige kaffemaskiner på markedet, og dit valg bør afhænge af dit konkrete behov. Vælger ud en kaffemaskine med kværn, er det typisk, fordi du ofte brygger kaffe – eller har flere i husstanden, som drikker kaffe på samme tid.

Skal du udelukkende brygge kaffe til dig selv, kan det i nogle tilfælde være en fordel at vælge en anden model end en kaffemaskine med kværn. Herunder kan du læse mere om de forskellige alternativer, der er til en kaffemaskine med kværn.

Stempelkande

En stempelkande er en langsommelig, men hyggelig måde at brygge kaffe på – og så bliver den ofteste virkelig god. Du kan lave kaffen præcis, som du foretrækker den. Du kan finjustere og tilpasse smagen, så den matcher lige netop dine præferencer.

Samtidig kan den også bruges til te, hvis du eller andre i husstanden foretrækker det. Som nævnt, er det en langsommelig proces, så hvis du værdsætter en hurtig kop kaffe om morgenen, skal du ikke vælge en stempelkande.

Pour over

Pour over er en forholdsvist avanceret og eksperimenterende bryggemetode. Her skal du bruge lidt mere tid og finesse end ved andre metoder. Det fungerer ved, at du placerer et kaffefilter over kanden, hvorefter du fylder det med kaffe. Læs mere om pour over kaffebryggere her.

Nu hælder du vand over, og lader det sive igennem kaffen – præcis på samme måde som en traditionel kaffemaskine. Det er en mere langsommelig proces, og det kræver noget tid, før du finder frem til den måde, du bedst kan lide det.

Til gengæld er det en hyggelig måde at brygge kaffe på, og aromaerne får lov til at udfolde sig på en helt anderledes måde, end hvis du blot anvender en filterkaffemaskine. Det er værd at forsøge, da det blot kræver en tragt, filter, kande og kaffe – enten formalet eller friske bønner, du kværner, før du brygger din kaffe.

Espressomaskine

Der findes mange forskellige kaffemaskiner på markedet, men de fleste kan kun brygge traditionel kaffe. Hvis du er til de mere avancerede former for kaffe, så bør du vælge en espressomaskine. Her kan du brygge alt fra americano til café latte.

Du kan finde mange forskellige espressomaskiner – nogle er manuelle, andre semiautomatiske og nogle er fuldautomatiske. De fuldautomatiske og semiautomatiske giver dig ekseptionel kaffe ved ét enkelt tryk.

Hvis du ønsker den helt rigtige barista-oplevelse i hjemmet, kan du i stedet vælge en manuel espressomaskine, hvor du kan præge kaffen i præcis den retning, du ønsker. Det er for de mere avancerede brugere, men til gengæld får du kaffen, som du vil have den.

Find den rigtige espressomaskine her:

Er dette en kaffemaskine med kværn test?

Vær opmærksom på, at dette ikke er en kaffemaskine med kværn test. Vi har ikke testet de enkelte kaffemaskiner med kværn, men i stedet udvalgt modellerne på baggrund af anmeldelser fra tredjepartstjenester samt brugerne. Hvis du vil læse en decideret test, anbefaler vi, at du køber et abonnement hos Forbrugerrådet Tænk, som blandt andet har udarbejdet en test af kaffemaskiner med kværn her.

Selvom dette ikke er en test af kaffemaskiner med kværn, har vi gjort os umage med at vælge de rigtige modeller. Vi foretager grundig research, før vi skriver vores artikler, hvorfor denne artikel primært er en opsamling af de kaffemaskiner med kværn, vi selv ville investere i.

Du bør desuden være opmærksom på, at vi modtager en provision, når du foretager et køb via de links, du finder på siden. Provisionen koster ikke dig noget, men betales af webshoppen, du handler hos – og det bidrager blandt andet til, at vi kan holde siden kørende. Ønsker du ikke, at vi får en provision, anbefaler vi, at du i stedet søger på produktnavnet for den enkelte model i Google, hvorefter du klikker dig ind på webshoppen.

Spørgsmål og svar

Der er mange ting, du bør overveje, før du investerer i en kaffemaskine – eksempelvis kapacitet, timerfunktion, kandens materiale og lignende indstillinger. Det kan også være, om kaffemaskinen skal have integreret kværn, så bønnerne automatisk bliver kværnet, når du skal brygge en kop kaffe. Hvis du vil have en nem model, kan det betale sig at vælge en kaffemaskine med kværn.

Vi synes, at den bedste kaffemaskine med kværn er Princess Grind and Brew Roma. Det er en traditionel kaffemaskine med indbygget kværn, som kan det, den skal – at brygge fantastisk kaffe. Hvis du hellere vil have en espressomaskine med kværn, kan du i stedet vælge Melitta Barista TS Smart, som er en mere avanceret model.

Du kan lave stærk kaffe med en traditionel kaffemaskine, men du kan ikke brygge espresso. Det kræver, at du investerer i en espressomaskine, som ofte koster mere, men som kan lave mange flere forskellige kaffevarianter.

Der findes mange forskellige former for bønner, men de mest almindelige er Arabica og Robusta. Ofte vil du opleve, at Arabica-bønner har en sødme samt en mild smag, der leder tankerne hen på sukker, bær og frugter. Robusta er stærkere og mere harsk, og den har en nøddeagtig eftersmag. Samtidig indeholder Robusta-bønner mere koffein end Arabica. Med en kaffemaskine med kværn kan du også kombinere forskellige bønner.