Pour over kaffebrygger
Leder du efter den bedste pour over kaffebrygger? Vi har udvalgt 5 topmodeller til lækker og aromatisk slow-brew.

En pour over kaffebrygger er en traditionel og autentisk måde at brygge kaffe på. Det er en mere langsommelig proces end en almindelig kaffemaskine, men til gengæld kan du følge hvert skridt af tilblivelsen af din kaffe nøje.

Med en pour over kaffebrygger har du mulighed for at kontrollere alle trin i brygningsprocessen, hvorfor denne bryggemetode også kaldes for slow brew. Den er for de dedikerede kaffenørder eller dem, der ikke ønsker at investere i en elektrisk kaffe- eller espressomaskine.

Pour over kaffebrygning er kendetegnet ved, at man hælder kogende vand ud over den kværnede kaffe, så der frigives mere kaffearoma. Pour over kaffe bliver ikke helt så stærk i smagen som en stempelkande, men giver en blødere og rundere smag.

Hvis du er i tvivl om, hvilken pour over kaffebrygger du skal vælge, har vi herunder samlet en række nøje udvalgte pour over kaffebryggere. Vi har udvalgt modellerne på baggrund af anmeldelser fra tredjepartstjenester, design, funktionalitet og pris.

Chemex Pour Over

Chemex

Den klassiske og velkendte Chemex pour over kaffebrygger.

5/5 baseret på 6 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Pour over kaffebrygger
Tåler opvaskemaskine: Dele
Mærke: Chemex
Højde: 22 cm
Bredde: 13 cm
Farve: Glas/Eg
Kapacitet: 4-6 kopper

Kan bl.a. købes her:


Klassiske og velkendte pour over kaffebrygger

Chemex pour over kaffebryggeren blev opfundet i 1941 i UsA af kemikeren Dr. Peter Schlumbohm. Tanken bag var, at det skulle være nemmere at brygge kaffe, samtidig med at udstyret var smukt og æstetisk – og det er stadig det samme design, der kendetegner den i dag med glas og den smukke trækrave, der gør den behagelig at holde om.

Chemex er en klassisk og nem pour over kaffebrygger. Her kan du følge med i bryggeprocessen hele vejen igennem og efterfølgende forkæle dig selv eller dine gæster med en fremragende kop slow-brew kaffe. Denne model har en kapacitet på 4-6 kopper, så der er mere end rigeligt, hvis du skal brygge kaffe til et par gæster.

Kaffebryggeren er en af vores personlige favoritter, da det er en utroligt god og simpel pour over kaffebrygger, som sikrer en fantastisk smagsoplevelse. Den har et stilfuldt look, som pynter på ethvert bord, og så er den en sand klassiker, som de fleste kender.

Hvorfor vælge Chemex?

Hvis du går op i æstetik, bør du vælge denne pour over kaffebrygger fra Chemex. Den er utroligt populære, og det har den været, siden den første gang så dagens lys i 1944. En ægte designklassiker, som du kan brygge fantastisk, aromatisk og velsmagende kaffe på.


Grunde til at købe den:

 • Klassisk og stilfuldt design fra 1944
 • Høj kvalitet og lang holdbarhed
 • Følg med i brygningen
 • Nyd smagen af slow-brew

Grunde til at lade være:

 • Kun dele af den tåler opvasker

Hario V60 pour over kaffebrygger

Hario V60 Drip Decanter

Elegant og nem pour over kaffebrygger fra Hario.

4.9/5 baseret på 999+ anmeldelser


Specifikationer:

Type: Pour over kaffebrygger
Mærke: Hario
Serie: V60
Kapacitet: 0,7 L
Materiale: Borosilikatglas

Kan bl.a. købes her:


Servér perfekt kaffe med denne stilfulde pour over kaffebrygger

Med denne elegante pour over fra Hario har du mulighed for at brygge kaffe på stilfuld manér. Du kan brygge direkte ned i serveringskanden, hvilket sikrer dig en nem bryggeproces – du indsætter blot filteret i tragten, fylder den ønskede mængde kaffe i og fordeler derefter vandet over kaffen.

Karaflen er fremstillet af borosilikatglas, hvilket sikrer, at den er varmeresistent – den kan tåle store temperatursvingninger, så den ikke går i stykker, når den pludselig udsættes for den kogende vand. Hario V60 har et praktisk silikonebånd, som gør det nemt at servere kaffen, uden du brænder dine fingre.

Hario V60 Drip Decanter er oplagt, når du får gæster. Den kan rumme 0,7 liter, så du kan maksimalt brygge 3-4 kopper kaffe ad gangen. Til gengæld vil det være en oplevelse for gæsterne at involvere dem i bryggeprocessen ved spise- eller sofabordet.

Hvorfor vælge Hario V60 Drip Decanter?

Du bør vælge denne pour over kaffebrygger, hvis du vil have en nem og simpel kaffebrygger, som ikke gør det store væsen ud af sig selv. Den har et  æstetisk design, der passer ind i de fleste hjem, og den fungerer, som den skal, samtidig med at den fås til et fornuftigt prisniveau.


Grunde til at købe den:

 • 5/5 stjerner blandt flere end 2.200+ anmeldelser hos Amazon
 • Optimal cirkulation sikrer maksimal aroma under brygning
 • Lavet af varmebestandigt borosilikatglas
 • Det aftagelige silikonebånd er køligt at røre ved og let at vaske

Grunde til at lade være:

 • Ingen hank
 • Karaflen køler kaffen en smule

Eva Solo Pour Over Kaffebrygger

Eva Solo Pour-Over

Smuk pour over kaffebrygger med charmerende hældetud.

5/5 baseret på 2 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Pour over kaffebrygger
Farve: Glas
Kapacitet: 1 liter
Mærke: Eva Solo
Type: Kaffebrygger
Tåler opvaskemaskine: Glaskanden, stålfilter
Materiale: Borosilikatglas, kork, rustfri stål

Kan bl.a. købes her:


En smuk kaffebrygger af varmebestandigt borosilikatglas

Denne pour over kaffebrygger fra Eva Solo er lavet af varmebestandigt borosilikatglas, som nemt klarer de høje temperaturer, den udsættes for. Den kan også tåle høje temperaturskift, hvorfor den er særligt egnet til brygning ved pour over-metoden.

Både filteret og håndtag forbliver koldt, så du ikke brænder dig, når du skal servere kaffen. Der medfølger desuden et praktisk stålfilter, så du ikke længere skal anvende papirfiltre. Du doserer blot kaffen og hælder det i filteret, hvorefter du kommer kogende vand på.

Stålfilteret kan bruges igen og igen, og du er sikret en bedre smag, da kaffens naturlige aromaer og æteriske olier forbliver i kaffen. Samtidig slipper du for den smag, som papirfilteret afgiver i kaffen – og det er billigere at anvende det samme filter igen og igen.

Hvorfor vælge Eva Solo Pour-Over?

Du bør vælge Eva Solo Pour-Over, hvis du vil have en nem og simpel pour over kaffebrygger, som alligevel skiller sig ud. Den er designet med en smuk hældetud, som kaffen kan serveres fra – og den har en kapacitet på 1 liter, så du kan servere omkring 5 kopper kaffe ad gange.


Grunde til at købe den:

 • Kan tåle opvasker
 • Smukt design med charmerende hældetud
 • Er lavet af varmebestandigt borosilikatglas
 • Korkprop holder kaffen varm

Grunde til at lade være:

 • Er kun lavet af glas

Bodum Pour Over

Bodum Pour Over

Smart pour over kaffebrygger med kapacitet på 1 liter.

4,6/5 baseret på 13 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Pour over kaffebrygger
Kapacitet: 1 liter
Materiale: Borosilikatglas, Rustfrit stål, Silikone
Dimensioner: 17,8 x 17,5 x 23,8 cm

Kan bl.a. købes her:


En smart og æstetisk pour over kaffebrygger fra Bodum

Bodum Pour Over er en smart pour over kaffebrygger, der giver dig mulighed for at brygge lækker, aromatisk og velsmagende kaffe i løbet af ganske få minutter. Pour over kaffebryggeren har en kapacitet på 1 liter, hvilket er nok til omkring 4-5 kopper kaffe ad gangen. Den fås desuden også i en version på 0,5 liter og 1,5 liter.

Bodum Pour Over har et permanent filter samt en glas karaffel, der er produceret af borosilikatglas, hvilket betyder, at den kan tåle store temperaturforandringer. Karaflen har en praktisk krave af kork, som gør det nemt at servere kaffen uden at brænde fingrene.

Filteret er fremstillet af rustfrit stål, så du ikke skal anvende papirsfiltre – du hælder blot den nymalede kaffe direkte ned i stålfilteret. Det giver dig en fyldig og velsmagende kaffe, da filteret sikrer, at de naturlige olier og armaer bevares ved brygning.

Hvorfor vælge Bodum Pour Over?

Du bør vælge Bodum Pour Over, hvis du værdsætter velsmagende kaffe og stilrent design. Denne pour over kaffebrygger har det velkendte design, som præger alle Bodums produkter – og det passer ind i de fleste hjem. Du får høj kvalitet til en fornuftig pris, der ikke vælter budgettet.


Grunde til at købe den:

 • Findes i flere forskellige farver
 • Praktisk korkkrave
 • Bodums velkendte minimalistiske design
 • Fornuftigt prisniveau
 • Stålfilter medfølger, så du slipper for papirsfilter

Grunde til at lade være:

 • Ingen hank

Stelton Theo pour over kaffebrygger

Stelton Theo Slow Brew

Prisvindende pour over kaffebrygger i råt og elegant design.

5/5 baseret på 11 anmeldelser


Specifikationer:

Type: Pour over kaffebrygger
Farve: Sort
Produktserie: Theo
Bredde: 14 cm
Højde: 18,5 cm
Mærke: Stelton
Kapacitet: 0,6 liter
Type: Kaffebrygger
Materiale: Stentøj, bambus, silikone

Kan bl.a. købes her:


Elegant og rå slow brewer i matsort stentøj

Hvis du leder efter en pour over kaffebrygger i elegant og moderne design, så Stelton Theo med garanti for noget. Den har vundet priser for sit elegante design, og det er der ikke noget at sige til, da alle produkterne i Theo-serien skiller sig ud.

Denne pour over kaffebrygger kan rumme 0,6 liter kaffe, hvilket svarer til omkring 2-3 kopper kaffe afhængigt af størrelsen. Filterholderen har kun tre huller i bunden, hvilket sikrer en naturlig forlængelse af gennemløbstiden – og det betyder, at du får en mere aromatisk og velsmagende kop kaffe.

Theo pour over kaffebryggeren er perfekt til to personer. Der medfølger et lille og elegant bambuslåg, som sørger for at holde på varmen. Herudover er kanden udstyret med varmeisolerende silikone, som sikrer et godt greb, samtidig med at du ikke brænder fingrene.

Hvorfor vælge Stelton Theo?

Du bør vælge Stelton Theo, hvis du vil have en rå og elegant pour over kaffebrygger, som skiller sig ud. Det rå og elegante (og ikke mindst prisvindende) design har gjort den utroligt populær, og den er blandt bestsellerne hos de fleste butikker, der har den i sortimentet.


Grunde til at købe den:

 • Rå og elegant på samme tid
 • Prisvindende design
 • Aromatisk og velsmagende kaffe hver gang
 • Varmeisolerende silikone

Grunde til at lade være:

 • Egner sig kun til to personer

Hvad er pour over kaffebrygning?

En pour over kaffebrygger giver dig mulighed for at kontrollere alle aspekter af brygningsprocessen. Det er derfor en særdeles populær bryggemetode blandt dedikerede kaffenørder og andre, der bare holder meget af en god kop kaffe fra tid til anden.

Pour over metoden giver dig mulighed for at følge med i bryggeprocessen og gøre den til en oplevelse. Det fungerer lidt på samme måde, som når du brygger kaffe på en stempelkande, da du hælder kogende vand udover den formalede kaffe.

I modsætning til stempelkanden hældes vandet ved pour over metoden ud over et kaffefilter, hvorefter den friskbryggede kaffe drypper ned i en beholder. Når du anvender en pour over kaffebrygger, bliver kaffen desuden ikke lige så stærk som en stempelkande, men får i stedet en blødere og rundere smag.

En anden fordel ved at anvende en pour over kaffebrygger frem for en stempelkande er, at der ikke efterlades lige så meget grums i kaffen. Der forekommer typisk en del grums i stempelkander, hvilket kan gå ud over den samlede kaffeoplevelse.

En pour over kaffebrygger kræver kvalitetsbønner

Når du brygger kaffe med pour over metoden, er det vigtigt, at du anvender ordentlige kaffebønner af høj kvalitet. Denne bryggemetode får nemlig den helt rene kaffearoma frem, og du har således ikke mulighed for at ‘sminke’ en kaffebønne af dårlig kvalitet.

Det er en bryggemetode, som kræver fokus og tid, men ifølge mange smagseksperter sikrer den, at du får det absolut meste ud af dine kaffebønner – og så er det bare generelt en utroligt hyggelige måde at brygge kaffe på.

En pour over kaffebrygger er således et godt alternativ til en filterkaffemaskine (se de bedste kaffemaskiner med kværn her), hvis du ikke har noget imod, at det går en smule langsommere og kræver lidt mere præcision at brygge kaffe ved pour over metoden.