Er du i tvivl om, hvordan du laver bålkaffe? Find opskrift på lækker bålkaffe her.

Bålkaffe er betegnelsen for at brygge kaffe over bål – og det er noget, du bestemt ikke må snyde dig selv for, hvis du befinder dig i naturen. Bålkaffe er den oplagte metode til kaffebrygning i naturen ,når du har brug for et tiltrængt hvil eller bare en rolig kaffepause i din festivalstol.

Det bedste er, at det faktisk ikke er svært at tilberede bålkaffe – og så smager det bare bedre end en halvsur kaffe fra termokanden. Før du går i gang med at brygge bålkaffe, bør du dog være opmærksom på, at det ikke bare er tilladt at tænde bål, hvor du vil.

Der er dog heldigvis oprettet bålpladser i de fleste skove rundt omkring, ligesom du også godt må tænde bål rundt omkring langs kysterne, så længe det er væk fra vegetation. Du skal bare huske, at slukke bålet efter dig. Det er også en god idé at medbringe brænde selv, da de offentlige bålpladser er utroligt populære, hvorfor der sjældent ligger brænde til afbenyttelse.

Sådan laver du bålkaffe

 1. Tænd et bål, som du kan varme vandet til kaffen på.
 2. Fyld en kaffekedel med vand – du skal bruge omkring dobbelt så meget vand som normalt, da en del af vandet fordamper undervejs.
 3. Placér gryden på bålet og hæld kaffe i vandet.
 4. Lad kaffen bulderkoge i omkring 2-5 minutter, hvorefter du tager gryden af bålet.
 5. Hæld koldt vand i gryden – det får kaffegrumsen til at bundfælde, så du får så lidt som muligt med i koppen.
 6. Nyd dine friskbryggede bålkaffe!
 7. Husk at slukke bålet efterfølgende.

Hällmark kaffekande til bålkaffe

Vi anbefaler Hällmark-kaffekande til bål i rustfrit stål.

5/5 baseret på 1+ anmeldelser


Type: Kaffekande til bålkaffe Kapacitet: 5 liter Mærke: Hällmark Materiale: Rustfrit stål


Kaffekande til bålkaffe i naturen

Der findes ikke meget, der er hyggeligere end at tilberede kaffe over bål. Det eneste, det kræver at lave bålkaffe, er, at du starter et bål, fylder din kaffekande med vand og hælder grovmalet kaffe i. Vi anbefaler denne kaffekande til bålkaffe fra Hällmark, som er fremstillet af rustfrit stål.

Med Hällmark-kaffekanden er det både nemt og hurtigt at tilberede lækker bålkaffe. Den er fremstillet i et tyndt materiale, og den kan rumme op til 5 liter bålkaffe, så der er rigeligt til alle. Herudover er det nemt at fjerne kaffekanden fra bålet, da håndtaget er udformet, så du kan bære den med en pind eller en krog. Den perfekte kaffekande til camping-, telt- og shelterture.

Grunde til at købe den:

 • Perfekt til bålkaffe
 • Praktisk og elegant design i rustfrit stål
 • Nem og hurtig opvarmning
 • Fjern kaffekanden uden at brænde hænderne
 • Gratis fragt over 500 kr.

Grunde til at lade være:

 • Du kan også tilberede kaffe i en gryde